Sterrennieuws
Radio | Vlaanderen

› Vlamingen liggen vooral wakker van persoonlijke gezondheid en geluk

Vandaag werden in De Ochtend op Radio 1 de resultaten bekendgemaakt van het onderzoek naar De Grote Levensvragen. Daarin werd bij 1000 Vlamingen gepeild naar de levensvragen waar ze wakker van liggen. Het was het eerste onderzoek van die aard en het werd uitgevoerd door Why5Research in opdracht van Radio 1, Lannoo en De Standaard.

De belangrijkste levensvraag voor Vlamingen is: “Hoe kan ik lichamelijk gezond blijven”? De vijf belangrijkste levensvragen hebben trouwens allemaal betrekking op persoonlijke gezondheid en geluk, zoals “Ben ik gelukkig?” of “Zal ik een goede oude dag hebben?”. Op de tweede plaats komen vragen over veiligheid en onzekerheid.

Minder belangrijk voor de Vlamingen zijn vragen rond “het religieuze of spirituele”, zoals “Bestaat er een god?” of “Is er leven na de dood?”. Slechts respectievelijk 24% en 22% vind dat belangrijke vragen.

Het onderzoek leverde ook opmerkelijke conclusies op over actuele thema’s. Zo vindt 54% van de ondervraagden dat “moordenaars de doodstraf moeten krijgen”.

Hautekiet gaat vanaf vandaag heel de week in op de resultaten van het onderzoek en in Touché gaat Friedl’ Lesage vanaf zondag 2 oktober op zoek naar antwoorden op De Grote Levensvragen.

Ook online – radio 1.be, Facebook en Twitter - stelt radio Grote Levensvragen. Elke dag worden luisteraars op radio1.be uitgenodigd om meer zicht te krijgen op hoe ze zelf staan tegenover bepaalde levensvragen. Dagelijks is er ook een Facebook Live met de centrale gast van Hautekiet en wekelijks een column over De Grote Levensvragen.


› Gepubliceerd maandag 25 september 2017 om 13:44 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook