Sterrennieuws
Theater | Vlaanderen

› Nathalie Wijnants, Hans Ligtvoet en Nick Delafontaine gaan op 22 september in première met Skylight

Het is zover, de laatste rechte lijn naar de allereerste première van "Mémoiré Perdue", een artistiek initiatief van Nick Delafontaine en Aron Wade is een feit: op 22 september gaat "Skylight" van start in Theater Klokhuis te Antwerpen. Deze nieuwe theaterbiotoop zet zijn ambities alvast duidelijk op de kaart: De mens is zijn verhaal. Steeds op zoek naar houvast en koestering, begrip en troost. Theater de plek waar hij met zichzelf, auteurs en spelers in gesprek kan gaan. Confrontatie en loutering, reflectie en beleving. Mémoire Perdue wil zo’n plaats zijn.

Synopsis

Het appartement van Julie, een licht gedesillusioneerde lerares, vormt het decor van een onverwachte ontmoeting. Haar onaangekondigde gast is Tom, succesvol zakenman, geraffineerd charmeur, recent weduwnaar en, vooral, haar vroegere minnaar. In de onderkoelde sfeer van de nacht lijkt het erop dat het vuur van hun relatie opnieuw wordt aangewakkerd. Maar is dat wel mogelijk? Lukt het om tussen de scherven van een vorig leven iets op te bouwen?

Skylight (winnaar Olivier Award for best play) werd in 1995 gecreëerd in het National Theatre, waarna deze met succes naar West End en Broadway verhuisde. Onlangs werd de productie zowel in New York als in Londen hernomen.

Info en tickets

Speeldata:
22-23-29-30 september om 20u30 / 24 september en 1 oktober om 15u

Locatie:
Theater Klokhuis, Vlaams Fruit, Parochiaanstraat 4 2000 Antwerpen

Website: www.memoireperdue.be

Auteur: David Hare
Regisseur: Nick Delafontaine
Componist: Brian Clifton
Cast: Nathalie Wijnants, Hans Ligtvoet & Nick Delafontaine› Gepubliceerd donderdag 14 september 2017 om 10:00 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook