Sterrennieuws
Festival | Vlaanderen

› 5 Jaar Veurne la Fête met K’s Choice, Kraantje Pappie, Jacle Bow en Imperior

Veurne muziekstad maakt zich op voor de vijfde editie van Veurne La Fête! Op vrijdagavond 1 september wordt de markt van Veurne opnieuw de place-to-be in de Westhoek. Het back-to-school evenement met veel aandacht voor de jeugd en muziekliefhebbers.

IMPERIOR

Terug van nooit echt weg geweest! Imperior de Percusion - kortweg Imperior - is niet zomaar een slagwerk-groepje. Het is een hechte groep gevormd door vrienden met uiteenlopende achtergronden, maar wel met één grote gemeenschappelijke passie: de opzwepende klanken van de slagwerkmuziek in al zijn vormen. Imperior staat steeds garant voor een flinke dosis beats en ongekende ambiance. Er is ook ruimte voor improvisatie en interactie met het publiek. Imperior beschikt over allerlei soorten slagwerkinstrumenten die de muzikanten met veel liefde bespelen, al dan niet op hun eigen manier. De groep belicht ook vele aspecten van de slagwerkmuziek: de ene keer zijn de nummers heel basic en dansbaar, de andere keer zijn ze spiritueler of complexer. Ook acts en het gebruik van melodisch slagwerk worden niet geschuwd. De slagwerkers worden vergezeld door Peter Paelinck, met zijn kenmerkende oergeluiden op de yidaki (didgerirdu) en andere bizarre blaasinstrumenten.

JACLE BOW

Hoera, Rock 'n Roll is terug in 't land! JACLE BOW is een Brusselse band die klinkt als de wedergeboorte van The Faces, met de groove van Keith en de cool van Reed. Studio Brussel koos JACLE BOW als één van de 8 finalisten van de Nieuwe Lichting 2015. Uit meer dan 800 inschrijvingen trokken ze de aandacht met hun eigenzinnige rock ’n roll en kregen ze de beste commentaren en score van de StuBru-luisteraars. Mario Goossens van Triggerfinger was de producer van hun eerste plaat, wat al tellen qua referentie. Ondertussen een vaste waarde in de Afrekening en de Hotlist en nu op Veurne La Fête!

K’s Choice

K’s Choice werd door Sarah Bettens en haar broer Gert in 1992 in Antwerpen opgericht. Vandaag wordt de band nog steeds tot de Belgische Top gerekend. Door de jaren heen haalden ze meermaals de Album Top 10, onder meer met Paradise in Me, Cocoon Crash, Echo Mountain en The Phantom Cowboy, die in België meteen naar nummer één klommen en de band verschillenden keren goud en platina opleverden. De grote doorbraak kwam er in 1995, met de release van Not an Addict. De single kende een groot succes en leverde K’s Choice internationale roem op. Het zonder twijfel hun grootste hit, die meer dan 20 jaar na de relaese nog steeds op veel radiozenders wordt gedraaid, zowel in België al in het buitenland.

Al 25 jaar! In 2017 blaast K’s Choice 25 kaarsjes uit, maar de band is nog steeds alive and kicking. In maart verscheen 25, een album dat een overzicht moet bieden van de carrière van de band, met de grootste hits en een nieuwe opname van Not an Addict featuring Skin van Skunk Anansie! 25 jaar K’s Choice op 5 jaar Veurne La Fête! A match made in heaven!

KRAANTJE PAPPIE


Met de hit ‘Pompen’ heerst Kraantje Pappie opnieuw over de hitparades in Nederland en België. Kraantje Pappie staat garant voor een feestjes en laat ons bij Veurne La Fête daarmee graag onze jubileum-editie afsluiten. Sfeer, ambiance en aan een hoog tempo zijn vele hits.

Ze overtuigden al in allerhande festivals in de Lage Landen, van Tomorrowland tot Rock Werchter en Lowlands. nu komen ze de Westhoek overtuigen van hun kunnen. Dit wordt Pompen Veurne!

TIMING VEURNE LE FÊTE 2017: (Indicatief)

20.00-20.45 IMPERIOR
21.15-22.15 JACLE BOW
22.45-00.00 K’s CHOICE
00.30-01.30 KRAANTJE PAPPIE

Veurne la Fête vindt plaats op de Grote Markt van Veurne en is een gratis evenement. Het start om 20.00 uur.


› Gepubliceerd woensdag 9 augustus 2017 om 17:03 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Festival

zondag 18 augustus 2019 om 22:00 uur

› Pukkelpop 2019: When the party's over

zondag 18 augustus 2019 om 19:00 uur

› Het BSF 2019 sluit vijf intense festivaldagen af

zaterdag 17 augustus 2019 om 20:00 uur

› Pukkelpop en ART United


Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook