Sterrennieuws
Muziek | Europa

› VRWRK lanceert nieuwe single Hearts Beating in Sync

Met ‘Hearts Beating In Sync’ brengt VRWRK een zwoele soundtrack over een 'post-breakup summer'. De Londense Salem Khazali verzorgt, net als op single “Face it”, opnieuw de zangpartijen.

"Tijdens het schrijven van het album kregen we alledrie een relatiebreuk te verwerken," vertelt Thieu Seynaeve. "‘Hearts Beating in Sync' is een nummer over het terugvinden van je dromen na een breuk, over vrijheid en levenslust, over nieuwe mensen leren kennen en oude vrienden herontdekken. Jezelf opnieuw verliezen in muziek, als luisteraar of als muzikant, en de krachtige connectie met mensen waarmee je deze ervaringen deelt."

Seynaeve werkt overdag als klinisch psychiater in een Londens ziekenhuis en vormt samen met Jergan Callebaut, psycholoog, de stuwende kern van VRWRK. Het duo legt er momenteel de laatste hand aan hun debuutalbum samen met Salem Khazali, die volgens Humo doet denken aan een jonge Kele Okereke (Bloc Party), zowel qua stem én uiterlijk als podiumpresence.

Vorige maand speelde VRWRK nog een indrukwekkende show op Rock Werchter, vandaag lanceert de band hun nieuwe single ‘Hearts Beating In Sync’ die Spotify meteen oppikt in hun veelbeluisterde New Music Friday NL playlist.

“Voor België blijft de uitspraak natuurlijk gewoon VUURWERK en gaat het louter om een aanpassing van schrijfwijze. Maar toen we ons nummer op de Britse radio hoorden aangekondigd worden als 'fuwork' en mensen onze groepsnaam niet vonden via het net, begon het toch te dagen dat de ‘Vuu’- klank wel erg exotisch was voor een native speaker," lacht Jergan Callebaut, die zo blijk geeft van de internationale ambities van de groep.


› Gepubliceerd vrijdag 28 juli 2017 om 13:41 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook