Sterrennieuws
Radio | Vlaanderen

› Black van Pearl Jam opnieuw op 1 in De Tijdloze

Voor het tweede jaar op rij staat “Black” van Pearl Jam helemaal bovenaan in De Tijdloze, de lijst met de honderd meest tijdloze platen volgens de Studio Brussel-luisteraars. "Smells like teen spirit" van Nirvana eindigt op plaats 2. "Mia" van Gorky vervolledigt de top drie.

De Tijdloze werd vandaag uitgezonden op Studio Brussel. Presentatoren met dienst waren naar goede gewoonte Roos Van Acker en Steven Lemmens.

Het is ondertussen een jarenlange traditie. Op de laatste dag van het jaar zendt Studio Brussel De Tijdloze uit, de lijst met de honderd beste nummers aller tijden volgens hun luisteraars.

De nieuwkomers en stijgers in de lijst tonen aan dat de stemmers van De Tijdloze dit jaar de overleden artiesten van 2016 eren. Zo komt "Space Oddity" van David Bowie na een jaar afwezigheid opnieuw de lijst binnen op plaats 32. Motörhead staat voor het eerst in de lijst, met "Ace of Spades" op plaats 38. “Purple Rain” van Prince stijgt sterk, van 53 naar 26. Ook Leonard Cohen staat dit jaar in de lijst, met “Hallelujah” op plaats 83.

Voor het eerst staan twee dezelfde nummers in De Tijdloze. Naast de versie van Leonard Cohen staat ook Jeff Buckley zijn versie van “Hallelujah” in de lijst, op plaats 37.

Top tien

Dit is de volledige top tien:

1."Black" - Pearl Jam
2."Smells Like Teen Spirit" - Nirvana
3."Mia" - Gorky
4."One" - Metallica
5."Stairway to Heaven" - Led Zeppelin
6."Bohemian Rhapsody" - Queen
7."Wish You Were Here" - Pink Floyd
8."Heroes" - David Bowie
9."Child in Time" - Deep Purple
10."Master of Puppets" - Metallica

Motörhead is hoogste nieuwkomer

"Ace of Spades" van Motörhead (plaats 38) is de hoogste nieuwkomer dit jaar. Andere nieuwkomers in de lijst zijn: "505" van Arctic Monkeys (66), "In The End" van Linkin Park (72), "Don’t Stop Me Now" van Queen (80), "Hallelujah" van Leonard Cohen (83), "Push" van Universal Nation (82, Nummer 1 in The Greatest Switch) en "Piano Man" van Billy Joel (94).

"Go Your Own Way" van Fleetwood Mac is de sterkste stijger dit jaar. Het nummer stijgt 48 plaatsen, van 90 naar 42. De grootste dalers zijn "The End" van The Doors (van 34 naar 67) en "Suds & Soda" van dEUS (van 38 naar 71). Beide nummers zakken 33 plaatsen.


› Gepubliceerd zaterdag 31 december 2016 om 20:00 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook