Sterrennieuws
Muziek | Vlaanderen

› Amerikaanse Fans bezorgen Maurice Engelen vervroegd Kerstcadeau

Wat voor vele Belgische band een verre droom is, is voor “Lords of Acid”, het nevenproject van Maurice Engelen, altijd een evidentie geweest. Dit jaar is het precies 25 jaar geleden dat het debuutalbum LUST op de Amerikaanse markt verscheen. Een album dat in de US goud haalde, de kaap van 600.000 verkochte exemplaren overschreed en meteen het begin betekende van de Amerikaanse success story voor de Belgische band.

Nu, na meer dan 200 US concerten en 2,6 miljoen verkochte albums later, is Lords of Acid nog steeds bijzonder populair in de VS. En dat werd de afgelopen week nog maar eens bewezen. Op initiatief van de Amerikaanse “Children of Acid” fanclub werd een Kickstarter Crowdfunding campagne opgestart voor het nieuwe album “Pretty in Kink” dat in 2017 zal uitgebracht worden. De fans zorgden ervoor dat het doel van 30.000 Euro binnen de week werd bereikt. Momenteel staat de teller reeds op meer dan 40.000 € en dat terwijl muziekliefhebbers nog een volledige maand de tijd hebben om hun favoriete band te steunen.

Maurice Engelen licht toe: “Ik ben, net als iedereen, bijzonder verrast met het resultaat van deze fan-geïnitieerde actie. Dit had ik niet zien aankomen. Ik kijk er dan ook naar uit om zeer binnenkort de studio in te duiken om dit nieuwe Lords of Acid album op te nemen. De release van “Pretty in Kink” zal in september plaatsvinden en zal naar alle waarschijnlijkheid ondersteund worden door een live tour doorheen de Verenigde Staten en Canada.”

De Kickstarter campagne loopt nog tot 7 januari 2017. Naast het voorbestellen van de nieuwe cd, zijn er ook tal van andere items die aangeboden worden. Van digitale downloads, t-shirts en gelimiteerde vinyl uitgaven tot handgeschreven songteksten en schilderijen.


› Gepubliceerd donderdag 8 december 2016 om 19:14 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook