Sterrennieuws
Musical | Vlaanderen

› Jongerenkoort Youforia brengt rockmusical The Wave op 10, 11 en 13 november

Op 10, 11 en 13 november brengt jongerenkoor YouForia uit Berchem de rockmusical The Wave van Olaf Pyttlik, gebaseerd op het waargebeurde experiment in Cubberly High School. The Wave vertelt het waargebeurde verhaal van geschiedenisleraar Ron Jones die in 1967 zijn klas een experiment uitvoerde om aan te tonen hoe Hitler aan de macht kwam in Duitsland. Hij start een eigen beweging - The Wave - waar steeds meer studenten instappen.

Het verhaal van dit experiment werd al meermaals verfilmd (met als bekendste versie de Duitse film Die Welle) en op het podium gebracht, als theaterstuk of musical. YouForia brengt de musicalversie, met tekst en muziek van Olaf Pyttlik. De regie is in handen van Dieter Verhaegen, in de hoofdrollen zijn o.a. Rudi Giron, Wanne Synnave, Joke De Vos, Jonas Steppe en Denis Iberdemaj te zien.

Een opmerkelijke gast op de première zal Marc Hancock zijn, één van de studenten die in 1967 in de klas van Ron Jones zat. Hij zal verschillende lezingen geven aan scholen in België en Nederland.

Regisseur Dieter Verhaegen vindt alvast dat het verhaal ook vandaag nog brandend actueel is: “Iedereen gaat snel mee in een modestijl, gaat gezond diëten, of koopt de nieuwste iPhone, iedereen wilt altijd bij een groep horen. En in die groep wil je een individu zijn, dus ik denk dat je daar heel snel in meegaat. Neem bijvoorbeeld een voetbalmatch, zelfs mensen die voetbal haten staan mee te juichen bij een doelpunt, want je wilt niet die ene persoon zijn die stil blijft zitten.”

Tickets voor The Wave zijn verkrijgbaar via www.thewavemusical.eu


› Gepubliceerd zaterdag 15 oktober 2016 om 17:23 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Musical

vrijdag 10 januari 2020 om 17:07 uur

› 3 extra voorstellingen voor musical MAMMA MIA!

donderdag 5 december 2019 om 15:01 uur

› Meer dan 20.000 tickets verkocht voor Assepoester


Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook