Sterrennieuws
Televisie | Vlaanderen

› Buitenland is gek op Professor T.

Terwijl zondagavond op Eén het tweede seizoen van de populaire Vlaamse crimi-reeks al aan de zesde aflevering toe is, bouwt de eigenzinnige professor ook aan een indrukwekkend internationaal parcours.

De originele versie met Koen De Bouw in de hoofdrol werd al verkocht in Nederland en Australië en er wordt onderhandeld met verschillende andere landen. De distributie is in handen van het Duitse Beta Film dat eerder al de Vlaamse reeks Salamander, eveneens een productie van Skyline Entertainment, in meer dan dertig landen op de buis bracht.

Maar wat vooral opvalt is dat twee van Europa’s grootste omroepen, het Franse TF1 en het Duitse ZDF, alles uit de kast gehaald hebben om de remake-rechten te verwerven. Er komt dus een Franse én een Duitse Professor T.

Vlaams productiehuis maakt reeks voor ZDF

Skyline Entertainment zal op vraag van ZDF zélf de Duitse versie produceren, in samenwerking met het productiehuis Rowboat uit Keulen. Met acteur Matthias Matschke als Professor Jasper “T.” Thielheim, in een regie van Thomas Jahn en met een voornamelijk Vlaamse productieploeg onder leiding van producent Eric Wirix, worden vanaf 28 september de eerste vier afleveringen ingeblikt. Het gros van de binnen- en buitenopnamen zullen in en rond Antwerpen gebeuren, aangevuld met buitenopnamen in Duitsland.

Ook Frankrijk krijgt eigen Professeur T.

In Frankrijk is de productie al gestart. VeMa Productions draait in de buurt van Nantes een eerste reeks van 6 afleveringen voor TF1, één van de grootste commerciële tv-omroepen van Europa. Acteur Mathieu Bison speelt Julien “T.” Tardieu. TF1 wil de geniale professor al in het voorjaar van 2017 loslaten op het Franse publiek.

Koen De Bouw kijkt erg uit naar beide versies. “De eigenzinnige Professor T. vorm geven was één van de grotere uitdagingen in mijn carrière, dus uiteraard ben ik zeer benieuwd hoe mijn Duitse en Franse collega’s de professor gaan neerzetten”, aldus de Vlaamse topacteur. “Al ben ik natuurlijk vooral blij dat onze eigen Vlaamse reeks internationaal zo goed ontvangen wordt.”

“Professor T.” is bedacht door Paul Piedfort (De Hel van Tanger, Aspe) voor één (VRT). Regisseurs van reeks 2 zijn Indra Siera (Oud België), en Gijs Polspoel (Red Sonja). De Vlaamse reeks wordt gerealiseerd in samenwerking met de stad Antwerpen en de Universiteit Antwerpen. De opnamen voor seizoen 3 zijn momenteel aan de gang. Skyline Entertainment is een dochteronderneming van deMENSEN.


› Gepubliceerd zondag 9 oktober 2016 om 00:00 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Televisie

zondag 12 januari 2020 om 10:34 uur

› De muzikale Ketnet-reeks LikeMe is terug

woensdag 25 december 2019 om 05:12 uur

› Kerst op Chateau Meiland op kerstdag op VIJF

dinsdag 17 december 2019 om 13:52 uur

› Met Rudi Vranckx naar het front


Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook