Sterrennieuws
Evenement | Vlaanderen

› Prijsbeest Dwight Icenhower laat The King herleven in Oostende en Antwerpen

Dinsdag was het exact 39 jaar geleden dat de wereld afscheid nam van de legendarische Elvis Presley. In 1977 overleed The King of Rock ’n Roll op 42-jarige leeftijd in zijn Memphis, maar zijn tijdloze muziek en massa’s klassiekers blijven springlevend. Dat laatste werd zondagnacht nog maar eens duidelijk toen Dwight Icenhower het prestigieuze ‘Ultimate Elvis’ World Champions opnieuw won in Graceland. Naast de cheque van 20.000 dollar, heeft Dwight de titel ‘The World’s Best Elvis’ voor de 5de keer op zak gestoken. Hij won overtuigend van z’n concurrenten en oogstte na afloop alleen maar lof van organisator Elvis Presley Enterprises en het publiek.

Het is een grote eer voor ons land dat we volgend jaar, 40 jaar na het overlijden van Elvis, zijn vrienden en originele muzikanten mogen verwelkomen voor twee unieke concerten. Op vrijdag 5 (Kursaal Oostende) en zaterdag 6 mei (Stadsschouwburg Antwerpen) zijn de legendarische drummer Bob Lanning (goed voor 63 concerten met The King) en percussionist Eddy Graham (hij was begin jaren 70 actief bij Presley) herenigd tijdens An Evening with Elvis’ Friends and Original Musicians. Maar het wordt nog straffer, want ook prijsbeest Dwight Icenhower is van de partij als leadvocal. Hij is onvoorstelbaar en de allerbeste Elvis Presley tribute zanger. Wie z’n ogen sluit, denkt dat Elvis terug tot leven is gewekt en op het podium staat. Dit zijn de concerten die je moet gezien hebben”, klinkt het bij de organisatoren.

2017 herinnert alle Elvis Presley fans aan een zwarte dag in de muziekgeschiedenis: de veel te vroege dood van hun idool in 1977. Overal ter wereld zullen, 40 jaar na zijn overlijden, hommages worden gebracht aan Elvis’ immense bijdrage aan onze populaire cultuur. Meerdere films, documentaires en muzikale releases staan in de steigers, maar uiteraard zullen ook talloze Elvis tribute concerten worden opgevoerd.

An Evening with Elvis’ Friends and Original Musicians wil niet slechts “één van de velen” zijn. Dit concert wordt het meest authentieke sinds lange tijd! Dit opmerkelijke concert legt de focus op de jonge Elvis. De Elvis die de (muziek)wereld op z’n grondvesten deed daveren. Elvis toen hij nog jong, sexy, innovatief, opwindend en gevaarlijk was. De Elvis waartegen vaders hun dochters wilden beschermen.

Het publiek wordt teruggevoerd naar de periode van de echte rock ‘n roll en wordt ondergedompeld in de opwinding en de energie van die allereerste wilde Elvis shows. Geweldige klassiekers als “Hound Dog”, “Suspicious Minds”, “It’s Now Or Never”, “Blue Suede Shoes” en vele anderen, komen op het podium weer tot leven met een ongekende passie en intensiteit.

Het unieke aan deze show? Vrienden én originele muzikanten uit de band van Elvis maken hun opwachting. Bob Lanning bijvoorbeeld, die achter de drums zat tijdens 63 concerten van Elvis. Hij is onder andere te horen op het album “On Stage – February 1970”; Elvis’ beste live album ooit volgens vele recensenten.

Op percussie hoor en zie je Eddie Graham aan het werk. Hij was te zien in de concertfilm "That's The Way It Is" in 1970. Eddie en Bob vormden samen het hart van de ritmesectie in de band van Presley tijdens de vroege jaren ’70. Nu, 45 jaar later, staan ze weer samen op het podium voor deze bijzondere Europese tournee. Verder komt ook karate kampioen Dave Hebler praten over zijn ervaringen met Elvis. Hebler was de bodyguard van The King in de jaren ’70 en schreef daarover ook een boek dat uitkwam in 1977. Na elk concert krijgt het publiek de kans om de muzikanten te ontmoeten, vragen te stellen, handtekeningen te laten zetten of een selfie te nemen, tijdens een meet & greet. Een unieke kans om kennis te maken met mensen die Elvis persoonlijk hebben gekend! Of, zoals een fan het stelde: “One handshake away from the King.” Dwight Icenhower (U.S.A.) neemt de lead vocals voor zijn rekening. Hij ziet er niet alleen uit als de jonge Elvis, maar klinkt ook zo! De gelijkenis qua stem is zo groot, dat zelfs familieleden van Elvis werden ‘beetgenomen’ door de stem van Dwight. Icenhower is dan ook de beste Elvis tribute artiest wereldwijd. Hij won de officiële titel “The World’s Best Elvis” ondertussen vijf keer op rij! Deze onnavolgbare show was al meermaals te zien in o.a. “Melkweg” in Amsterdam en “100 Club” in Londen. Dit is dan ook zoveel meer dan een tribute. Dit is Elvis… 2017! De productie van het concert is in handen van Elvis autoriteit Arjan Deelen, die met Sony samenwerkte voor verschillende Elvis releases. Deelen is tevens auteur van de boeken “Elvis: Caught In A Trap” and “Elvis: Walk A Mile In My Shoes”. Volle zalen, lovende kritieken en dolenthousiast publiek bewijzen het: dit is dé ultieme Elvis ervaring!

Info en tickets

Tickets voor An Evening with Elvis’ Friends and Original Musicians op vrijdag 5 mei (Kursaal Oostende) of zaterdag 6 mei (Stadsschouwburg Antwerpen), kunnen vanaf nu besteld worden via www.sherpa.be of op 070/25.20.20 (Max. €0,30/Min).


› Gepubliceerd zaterdag 20 augustus 2016 om 20:14 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook