Sterrennieuws
Evenement | Brussel

› Harry Potter: The Exhibition in Brussel verlengd tot 6 november 2016

Op algemene aanvraag van de fans, is Brussels Expo verheugd aan te kondigen dat Harry Potter™: The Exhibition in Brussel te zien zal zijn tot en met 6 november. Sinds de opening op 30 juni werden reeds meer dan 160.000 bezoekers verwelkomd, wat het totaal aantal bezoekers van de wereldwijde tour op meer dan 4 miljoen brengt.

Expo blijft in Brussels Expo tot en met 6 november
Global Experience Specialists (GES) creëerde de 1.400 m² grote belevingsexpo in samenwerking met Warner Bros. Consumer Products. Bezoekers wandelen op de expo door sensationele decors gerealiseerd op basis van de echte Harry Potter filmsets en zijn getuige van het vakmanschap dat schuilt achter de authentieke kostuums, rekwisieten en magische wezens uit de films. Fire-Starter, Brussels Expo en Encore B realiseren samen dit uniek project in Brussel.

Van zodra de gasten aankomen op Harry Potter: The Exhibition worden ze ondergedompeld in de wereld van Harry Potter. Na een gepaste verwelkoming van de gasten wordt een aantal uitverkorenen zelfs door de sorteerhoed in hun gepaste Zweinstein™ afdeling geplaatst. Daarna starten de bezoekers hun reis langs verschillende favoriete scènes uit de Harry Potter films. De expo bevat decors van de meest populaire locaties uit de films, zoals de leerlingenkamer en de slaapzaal van de Griffoendor™ toren, klaslokalen zoals Toverdranken en Kruidenkunde en het Verboden Bos. Alle ruimtes zijn gevuld met duizenden authentieke rekwisieten, kostuums en wezens die gebruikt werden in de iconische filmreeks.

Naast de prachtige decors en displays zijn er ook diverse interactieve elementen. In de Zwerkbal™ zone kunnen bezoekers een slurk gooien. In Kruidenkunde kunnen de aspirant tovenaars hun eigen Mandragora trekken en in Hagrids hut kunnen ze plaats nemen in zijn gigantische zetel.

De expositie zal slechts voor een beperkte tijd in Brussel te bezoeken zijn. Tickets zijn ingedeeld volgens bezoekuur en de laatste bezoekers worden anderhalf uur voor sluitingstijd toegelaten. Tickets zijn te koop via www.expoharrypotter.be.

Een exclusieve audiotour is afzonderlijk beschikbaar, met extra commentaar door de producenten en de ontwerpers van de kostuums, decors en wezens.

Info en tickets

Harry Potter: The Exhibition - Paleis 2, Brussels Expo
Tot en met 6 november 2016

Openingsuren:
• Maandag tot vrijdag: 10:00 – 19:00 – laatste toegang om 17:30
• Weekend en vakantiedagen: 10:00 – 20:00 – laatste toegang om 18:30
• Nocturnes: elke eerste vrijdag van de maand: open tot 22:00 – laatste toegang om 20:30

Ticketprijzen*:
• Volwassenen: 19,90 euro
• Volwassenen op dinsdag: 16,90 euro
• Kinderen (4-14): 14,90 euro
• Senioren (> 65) en studenten: 17,90 euro
• Family Pass (2 volwassenen & 2 kinderen): 65 euro
• Groepstarieven (vanaf 10 deelnemers, online registratie noodzakelijk): 16,90 euro pp
• Scholen: 12,50 euro per leerling (online registratie noodzakelijk)
• Audioguides afzonderlijk beschikbaar.

* exclusief online ticketingkosten

Foto's van Harry Potter: The Exhibition kan je bekijken in een Sterrennieuws-fotoreportage naast dit artikel!


› Gepubliceerd woensdag 17 augustus 2016 om 11:53 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook