Sterrennieuws
Kooptip | Vlaanderen

› Kooptip: Natalia - Wise Girl

We hebben een paar jaar moeten wachten op een ovolger voor "Everything and more", maar de Kempense diva Natalia maakt dat wachten met haar nieuwe album "Wise girl" meer dan goed. De nieuwe schijf bevat maar liefst 13 songs vol nieuwe Natalia-sound.

Met die sound maakten we de afgelopen maanden reeds kennis op tal van Vlaamse radiostations (MNM, Q-Music...). Singles die we daar te horen kregen waren "All or nothing" en het recente "Heartbreaker", die meteen ook gekozen werden als eerste twee tracks voor het album. "Cat that got the cream" is het eerste echt nieuwe nummer waarmee de luisteraar te maken krijgt. Ook dit is opnieuw een nummer met dat leuke Natalia-tempo in, waarin de zangeres zichzelf vergelijkt met de bewuste kat. Uiteraard is er op het nieuwe plaatje ook plaats voor rustige nummers. Titeltrack "Wise girl" is daar eentje van. Maar zoals dat hoort wordt een rustig nummer afgewisseld door een uitbundige song, in dit geval "Lonely". Ook "17 days" en "Put that record on" maken gebruik van die heerlijke sound die door het album "Wise girl" waait. Wat dat laatste nummer betreft, gaan wij met veel plezier in op het voorstel van de zangeres.

We hadden reeds een rustig nummer en enkele up-temposongs, maar "Suspicion" kunnen we dan weer het best omschrijven als een rustig up-temponummer. Ook dit is een van de vele 'feel good'-songs die het album rijk is. Zoals reeds hoger aangegeven bevat het album meer dan één rustig nummer. Dat twee nummer kreeg de titel "Match made in heaven" mee. Track 10, "On the radio", begint ietwat rustig, maar breekt naar het refrein toe heerlijk open. Een ware streling voor het oor. Verder bevat het album ook nog "Treat me like a women today" en het rustige "Still with me", waarvan je bijna spontaan tranen in de ogen krijgt. Maar voor het echte slot verzon Natalia nog een leuk extraatje. Bonustrack "Feeling" krijg je er zomaar gratis bij. Dat de feeling zeker aanwezig is, daarvoor moet je slechts enkele noten van dat leuke nummer beluisteren. Al loont het natuurlijk meer dan de moeite het nummer volledig te beluisteren.

De nieuwe Natalia is niet alleen goed voor het oor, maar ook nog eens voor de voeten. Die kunnen nauwelijks onbewogen blijven bij het beluisteren van "Wise girl". Het mag duidelijk zijn, Natalia heeft opnieuw een prachtwerk afgeleverd. Haal dit album zeker in huis, een 'wise' raad van ons recensieteam.


› Gepubliceerd vrijdag 22 mei 2009 om 09:49 uur door Tom Bergs
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook