Sterrennieuws
Kooptip | Vlaanderen

› Nieuw album: Clouseau Danst

Vanaf morgen, vrijdag 26 februari 2016 is ‘Clouseau Danst’, het nieuwe studio album van Clouseau, overal verkrijgbaar. ‘Clouseau Danst’ is het twaalfde Nederlandstalige album van België’s meest succesvolle band. Het album telt 12 nieuwe songs en is een ode aan de dansvloer, aan de nacht, aan passie, aan gretigheid en geestdrift. Aan leven en niet geleefd worden. Wat zeker is: niemand zal stilzitten op de aanstekelijke mix van funk, soul, disco en pop.

Dat de honger en anticipatie bij het publiek groot is, bewijst het feit dat ‘Clouseau Danst’ voor release reeds meer dan 15.000 keer is voorbesteld, ruim goed voor een Gouden Award. Deze ontving de band deze middag uit de handen van Warner Music Benelux president Martin Jessurun tijdens de albumvoorstelling van ‘Clouseau Danst’ in zaal Eldorado in Humbeek. De art-deco zaal is sinds de jaren ’90 het decor geweest van elke Clouseau albumlancering . Ook vanavond zal de zaal tot de nok gevuld zijn met fans & genodigden, de pers kreeg deze middag al een kort voorsmaakje.

KRIS WAUTERS: "Volgens ons is het nu meer dan ooit het geschikte moment om een album als ‘Clouseau Danst’ uit te brengen. Een plaat vol "happy music"! Ik hoop dat mensen die onze nieuwe nummers horen er oprecht blij van worden. Dat ze plezier hebben als ze naar onze ‘Clouseau Danst’-concerten komen en even alle zorgen opzij kunnen zetten. We worden elke dag emotioneel geraakt door alle gebeurtenissen rondom ons en muziek is bij uitstek hét middel om die emoties een richting te geven. In ons geval willen we een feel-good moment creëren. Vergeet je zorgen voor even en laat ons eens dik feesten.”

KOEN WAUTERS: “Ons nieuwe album laat zich zo graag spelen dat zelfs de soundcheck een plezier was vandaag in Eldorado. We vinden het dan ook fantastisch dat ‘Clouseau Danst’ zo goed ontvangen wordt en kijken er echt naar uit om onze nieuwe nummers voor te stellen aan onze fans vanavond. En de komende weken en maanden natuurlijk!”

‘Clouseau Danst’ ademt spelplezier. Dat is niet toevallig. Zowel Koen als Kris Wauters zitten goed in hun vel en dat geldt ook voor de hechte schare vrienden waarmee ze aan ‘Clouseau Danst’ geschaafd hebben. Producer Hans Francken zit voor de zesde keer achter de knoppen en stuurt vaste bandleden Herman Cambré (drums), Frank Michiels (percussie), Vincent Pierins (bas), Tom Lodewyckx & Eric Melaerts (gitaren) en een uitgebreide schare gastmuzikanten met zelfvertrouwen doorheen het muzikale parcours van funk, soul, disco en pop. Een opvallende gaste op het album is Charissa Parassiadis, beter bekend als haar alter ego Slongs Dievanongs. De Antwerpse rapster biedt Koen Wauters stevig weerwerk in het aanstekelijke ‘Wispelturig’.

‘Clouseau Danst’ vanaf morgen overal in de winkel en digitaal op iTunes!

Clouseau - Clouseau Danst: tracklisting


1. HONGER
2. GELUK
3. DROOMSCENARIO
4. PROEFCONTRACT
5. LUSTOBJECT
6. VOGEL VOOR DE KAT
7. DE WERELD IS VAN MIJ
8. ZIN OM TE BEWEGEN
9. WISPELTURIG feat. Slongs Dievanongs
10. ADEM
11. IK BEN NIET VAN JOU
12. TIJD OM TE LEVEN

2016 belooft opnieuw een goedgevuld jaar te worden voor Clouseau: naast het gloednieuwe album staat er een indrukwekkende concerttour in de stijgers met haltes aan o.a. het Kursaal van Oostende, de Antwerpse Stadsschouwburg, het Capitole in Gent, de Oktoberhallen in Wieze en vele andere. Alsof dat nog niet genoeg is, sluiten de broers Wauters het jaar in schoonheid af met een nieuwe reeks Sportpaleisconcerten.


› Gepubliceerd donderdag 25 februari 2016 om 18:03 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook