Sterrennieuws
Kooptip | Vlaanderen

› Spannende jeugdserie Kattenoog nu op DVD

Max (Ian Thomas) presenteert Mythologisch, een programma op griezelzender BOE TV waarin hij mythen en legenden ontmaskert als verzinsels. De lichtjes arrogante presentator werd twee jaar geleden even een beroemdheid toen hij er daadwerkelijk in slaagde om de waarheid te onthullen over een grote publieke leugen, maar sindsdien is hij er niet meer in geslaagd om zoveel kijkers aan te trekken.

Kijken


Max (Ian Thomas) presenteert Mythologisch, een programma op griezelzender BOE TV waarin hij mythen en legenden ontmaskert als verzinsels. De lichtjes arrogante presentator werd twee jaar geleden even een beroemdheid toen hij er daadwerkelijk in slaagde om de waarheid te onthullen over een grote publieke leugen, maar sindsdien is hij er niet meer in geslaagd om zoveel kijkers aan te trekken.

Om weer nieuwe zieltjes te kunnen winnen, zijn Max en cameraman Boris (Nathan Naenen, bekend uit Altijd Prijs, Ontspoord en Noordzee - Texas) naar het dorpje Kattenoog getrokken, waar een groot aantal toeristen en griezelfans elke volle maan samentroepen om deel te nemen aan een horrorfestijn dat in goede banen geleid wordt door Sol (Kürt Rogiers) en zijn jong zoontje, Eli (Warre Verlinden). Wat het duo nog niet weet, is dat Sol niet alleen een animator met een flair voor melodrama is, maar vroeger ook lid was van de Griezelclub, een geheim genootschap dat gezworen had om de inwoners van Kattenoog te beschermen tegen allerhande kwaad.

Tijdens een toespraak voor de horde kijklustigen, waarschuwt Sol de menigte dat ze best binnenblijven en de ramen en deuren sluiten nadat de heksenpop die hij heeft gemaakt is opgebrand op een brandstapel. Voor de excentrieke Simone (Rosaline Lantink van De Club van Lelijke Kinderen en Bobby en de Geestenjagers)) is dat echter alleen maar een extra reden om haar gevoelige vriendin Robin (Emma Verlinden uit Labyrinthus) te overtuigen om er samen met Eli op uit te trekken en de toeristen schrik aan te jagen.

Ondertussen dringt het zelfverklaarde medium Daphne (Britt Scholte, eerder al te zien in Brugklas en SpangaS) zichzelf op bij het BOE TV-team. Aanvankelijk weten Max en Boris niet wat te maken van haar warrige spirituele praat over chakra’s, aura’s en kwade krachten, maar toch beslissen ze om het meisje mee op sleeptouw te nemen als co-presentator. Het trio neemt de boot naar Kattenoogeiland, waar volgens de legenden het Kattenoog – een soort magisch juweel – zou verstopt liggen, maar al snel ontdekken zowel de jongens van Mythologisch als Simone, Robin en Eli dat er wel degelijk veel meer aan de hand is dan op het eerste gezicht lijkt en geraken ze willens nillens betrokken bij de duistere geheimen van het dorp en inwoners als au pair annex heks Olivia Bruynoog (Eline De Munck) en tweeling Fossil en Gregor (Urbanus)…

De serie

Het is snel gegaan voor Kattenoog: nadat er eind juli werd aangekondigd dat de opnames waren gestart in Deurle, Berlare en Oostakker, werd de eerste aflevering al uitgezonden op 5 oktober. Niet slecht voor een serie die elke weekdag te zien was in hapklare brokken van ongeveer 9 tot 13 minuten per episode; op 4 november was de fictiereeks al aan aflevering 23 toe. Op dvd zijn die kortere stukjes echter gebundeld in afleveringen van elk zo’n 50 minuten.

De jeugdserie staat garant voor griezelen, bibberen en lachen, en richt zich vooral op een jong tienerpubliek, al zullen ook volwassenen Kattenoog wel kunnen appreciëren. Zij vinden er geweldige acteurs als Kürt Rogiers en Herman Boets in terug, maar ook de jongere artiesten, waaronder het 18-jarige Nederlandse toptalent, musicalactrice en fotomodel Britt Scholte, laten een uitstekende indruk achter, terwijl Urbanus weer zijn eigen ding mag doen in een dubbelrol als de blinde strandjutter Gregor en kerkhofopzichter Fossil. Ian Thomas nam speciaal voor de gelegenheid samen met Ralf zelfs een videoclip op voor de serie: Monsters. 27 afleveringen lang genieten voor jong en oud, en ideaal voor deze feestperiode, dus.

Technische fiche

Nu beschikbaar op DVD!

Speelduur: 10 afleveringen op 3 dvd’s (500 minuten)
Taal: Nederlands gesproken, geen ondertiteling
Beeldformaat: 16:9
Audio: Dolby Digital 5.1 Surround
Distributie: Just Entertainment
Screenplay by Anjali Taneja, Bram Renders, Maliboe, Kevin Ingelbrecht, Michel Bonset, Ivo W. Punt, Jeroen van der Zee, Marije Willemsen
Producers: Erwin Provoost, Peter Quaghebeur, Alexander Provoost
Directed by Douglas Boswell


› Gepubliceerd vrijdag 25 december 2015 om 07:00 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook