Sterrennieuws
Kooptip | Vlaanderen

› Chasing Shadows: Spannende miniserie met Reece Shearsmith en Alex Kingston

DS Sean Stone (Reece Shearsmith) is een contactgestoorde rechercheur die zonet een gevaarlijke massamoordenaar heeft geklist – maar niet zonder te kunnen voorkomen dat de man nog een slachtoffer maakte. Tijdens de aansluitende persconferentie vertelt hij de aanwezige journalisten dat die laatste dood wellicht zou zijn vermeden indien alles als een zaak was behandeld in plaats van als geïsoleerde incidenten. Stones oversten zijn begrijpelijkerwijs not amused en even later krijgt de politieagent te horen dat hij wordt overgeplaatst naar het Bureau voor Vermiste Personen. De bedoeling is duidelijk: aan de ene kant moet er betere communicatie komen tussen de politie en de dienst die verdwenen mensen helpt vinden, aan de andere kant heeft Stone heel wat kwaad bloed gezet en is men hem bij Moordzaken liever kwijt dan rijk.

Kijken


Eenmaal aangekomen bij zijn nieuwe opdracht, bijt Stone zich haast onmiddellijk vast in een nieuw mysterie waar hij wat bizarre omstandigheden in denkt te herkennen. Hij wordt gepaard met de moederlijke Ruth Hattersley (Alex Kingston), een burger die al heel wat ervaring heeft in de materie. Ruth begint zich echter al snel te storen aan Stones eigengereide manier van optreden en moeizame communicatie, waardoor beiden zich afzonderlijk in gevaarlijke situaties begeven in een poging om de nieuwe zaak op te lossen…

Achtergrond

Chasing Shadows is een spannende miniserie van vier afleveringen die oorspronkelijk op ITV te zien was. Net zoals reeksen als Sherlock, The Bridge en in mindere mate Bones heeft het hoofdpersonage moeite om met anderen te communiceren, maar de makers vermijden wijselijk om dat probleem aan naam te geven. Hoewel een diagnose als autisme of syndroom van Asperge voor de hand lijkt te liggen, zorgen scenarist Rob William en regisseursduo Christopher Menaul/Jim O’Hanlon er op die manier voor dat de personages niet gebonden zijn aan een specifieke aandoening en dat die eventuele stoornis niet verkeerd wordt geïnterpreteerd door de filmmakers.

Reece Shearsmith won in 2011 twee British Comedy Awards met Psychoville en maakt ook deel uit van de populaire League of Gentleman. Ook in de hilarische films van Simon Pegg, zoals Shaun of the Dead en World’s End is hij vaak een graag geziene gast. Toch oogstte hij recentelijk veel roem met zijn rol als echtgenotenmoordenaar in The Widower.

In Chasing Shadows krijgt Shearsmith niemand minder dan Alex Kingston aan zijn zij, de Londense ex van Ralph Fiennes die zich bij fans van Doctor Who onsterfelijk heeft gemaakt als River Song, al zullen velen haar kenen uit ER, Law & Order: New York of – nog recenter – Arrow. Leuk detail: Kingston maakte in 1980 haar acteerdebuut met het in ons land bijzonder populaire Grange Hill. Voor voor nostalgici, dus.

Technische fiche

Releasedatum: 25 augustus 2015
Uitvoering: dvd
Beeldformaat: 16:9
Audio: Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 240 minuten
Regie: Christopher Menaul, Jim O’Hanlon
Scenario: Rob Williams
Productie: Rob Bullock
Cinematografie: Tony Slater Ling
Muziek: Samuel Sim
Montage: St. John O’Rorke, Mark Thornton
Artistieke fiche
Reece Shearsmith: DS Sean Stone
Alex Kingston: Ruth Hattersley
Alfie Field: Bryan Hattersley
Don Warrington: CS Harley Drayton
Noel Clarke: DCI Carl Pryor
Adjoa Andoh: Angela Bale
Lynda Baron: Maggie Hattersley
Myriam Acharki: Adele Rivera


› Gepubliceerd dinsdag 25 augustus 2015 om 09:01 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook