Sterrennieuws
Evenement | Europa

› Homogemeenschap reikt opnieuw OUTmusic Award uit op Songfestival

De Europese gay lifestylezender OUTtv is opnieuw met een grote online poll gestart waarbij ieder jaar meer dan 3.000 holebi’s uit zowel Vlaanderen en Nederland op hun favoriete Eurovisiesongfestivalnummer stemmen. In de poll kan er enkel gestemd worden op de huidige deelnemers van het Songfestival.

De uiteindelijke winnaar van de poll krijgt de felbegeerde OUTmusic Award mee naar huis. Tenslotte wordt zijn of haar lied ook uitgeroepen tot homonummer van het jaar.

“In tegenstelling tot andere awards zoals de jaarlijkse Barbara Dex Award voor slechtst geklede artiest, wordt de OUTmusic Award uitgereikt voor de start van het Songfestival eind mei,” vertelt Marc Putman, CEO OUTtv Europe. “Bij de OUTmusic Award draait het enkel om het nummer. Er wordt niet gekeken naar de artiest, het optreden of de persoonlijke boodschap van de artiest.”

Het is de zesde keer dat OUTtv de award in aanloop van het Songfestival uitreikt. Al sinds 2010 stemt de Europese homogemeenschap op hun favoriete songfestivalnummer van het jaar. In totaal wisten de OUTtv-stemmers de winnaar drie keer te voorspellen: in 2010, 2012 en 2013. “Homo’s hebben een goede voeling met muziek. Toch kan de winnaar niet altijd voorspeld worden. Vorig jaar werd de OUTmusic Award verrassend genoeg overhandigd aan de Zweedse Sanna Nielsen.

De Oostenrijkse Conchita Wurst, die vooral tijdens en na het Songfestival een sterk homo-icoon geworden is, eindigde in de OUTtv-poll nipt op de tweede plaats. Het bewijs dat er dus puur op basis van het lied gestemd wordt en niets anders,” aldus Putman.


› Gepubliceerd zaterdag 2 mei 2015 om 12:35 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2022
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook