Sterrennieuws
Muziek | Vlaanderen

› Een nieuwe week van Komen Eten op VIER

Een nieuwe week van Komen Eten brengt ook nu weer een bont viertal rond de eettafel. Jonas houdt van jongedames en van zwarte jongedames in het bijzonder. Dominique is dol op Gent en is niet van plan om dat deze week te verstoppen. Vanessa heeft Surinaamse roots en zal dat bewijzen met haar menu. Glenn tenslotte woont aan de kust en heeft dus een aangeboren liefde voor vis en schelpdieren.

Maandag 1 december: Jonas uit Kuurne

De 24-jarige Jonas is kelner in een brasserie, werkt al zijn hele leven in de horeca en is een volksmens pur sang. In het programma Mijn Restaurant moest hij zich van zijn bazen beperken tot afwassen, maar vandaag wil hij bewijzen dat hij veel meer kan. Jonas beseft dat hij geen topkok is en als hij thuis voor zichzelf kookt, durft hij al eens een conservenblik met bonen op te warmen. Gelukkig heeft Jonas voor dit avontuur tips gekregen van specialisten en kan hij naar eigen zeggen één subliem menu samenstellen. Dat bestaat uit tangoschuim van tonijn als voorgerecht en Duke of Berkshire als hoofdgerecht, de sappigste onder de varkensvlezen. Jonas kocht zijn huis vier jaar geleden, maar het is nog alles behalve afgewerkt. Hopelijk hoeven zijn gasten vandaag geen helm te dragen en veiligheidsschoenen. In een ver verleden deed Jonas aan triatlon, maar die periode ligt al enkele kilo’s achter hem. Het feit dat hij nu aan een maatje meer zit, komt volgens Jonas omdat hij liever côte à l’os à volonté eet dan haute cuisine. Jonas houdt van jongedames in het algemeen, maar van zwarte exemplaren in het bijzonder. Heeft het Komen Eten-lot goed nieuws voor Jonas?

Dinsdag 2 december: Dominique uit Mariakerke

Dominique is 47 jaar oud en technisch bediende. Zij is een levensgenietster van de zuiverste soort en ze bezit een smakelijke en erg aanstekelijke lach. Dominique staat niet bekend om haar overdreven gestructureerde werkwijze en in haar keuken gaat ze vandaag zeer chaotisch te werk. Dominique heeft vijf jaar lang zelf een café opengehouden, maar tegenwoordig komt ze in haar stamcafé enkel als gast over de vloer. Om er een pintje te drinken met vrienden, maar ook om er een potje te kaarten. Dominique is een vree grote fan van Gent, maat, en gebruikt dan ook wijze streekproducten om haar menu een extra lokale toets te geven, waar. De mosterd haalt ze van Tierenteyn en voor het dessert kiest Dominique voor cuberdonijs. Cuberdons halen tegenwoordig jammer genoeg vooral menig nieuwsbulletin omwille van de befaamde Neuzekesoorlog die woedt in Gent, maar daar wil Dominique dus iets aan doen. Niet enkel op het eten uit de Arteveldestad is Dominique apetrots, maar ook op de Gentse muziek. Ze nodigt voor de gelegenheid volkszangers met accordeon uit die het Gentse lied bij uitstek vertolken: ’t Vliegerke van Walter De Buck.

Woensdag 3 december: Vanessa uit Beerse

Vanessa is 32 jaar oud en deze zwarte parel uit de Kempen is geboren en getogen in Suriname. Ze woont ondertussen al vijf jaar in België en weet op voorhand al zeker dat ze zal winnen. Dat komt omdat Vanessa erg gelovig is en op de steun van Jesus Christ (JC) zelf mag rekenen voor haar Komen Eten-avontuur. Ze beleeft haar geloof erg uitbundig en zingt zich de longen uit haar lijf. Vanessa durft zich soms ook letterlijk te smijten. Zoals van iemand die bijna haar hele leven in Suriname heeft gewoond, mag verwacht worden, is het menu redelijk Surinaams geïnspireerd. Dat wil in Vanessa’s geval zeggen dat er veel kip geserveerd wordt en dat er een volledig palet eieren in de gerechten wordt verwerkt. Het dessert van Vanessa is Eksikoekoe, vrij vertaald als eierkoek. Het Surinaams van Vanessa, het Gents van Dominique en het West-Vlaams van Jonas en Glenn zorgt aan tafel voor de onvermijdelijke spraakverwarring. Dat zal voor Vanessa echter niets nieuws onder de zon zijn, want ook in Babel was dat het geval (Genesis, hoofdstuk 11, vers 1-9).

Donderdag 4 december: Glenn uit Oostende

Technicus en vakbondsman Glenn (37) werkt bij de Lijn, woont aan het Zeetje en is grote fan van verse vis en zeevruchten. Een frutti di mare kan er bij hem altijd in. Glenn stamt uit een echte vissersfamilie en zelf had hij liefst van al ook visser geworden. Maar Glenn is zeeziek, dus dat zat er jammer genoeg niet in voor hem. Volgens Glenn kan iemand die niet kookt met liefde nooit goed koken, dus hij legt er zelf zoveel mogelijk gevoel in. Glenn komt er eerlijk voor uit dat hij een streber is en hij zou het als een echte ontgoocheling ervaren mocht hij de bekendste kookwedstrijd van het land niet winnend afsluiten. Zijn menu bestaat uiteraard vooral uit vis- en schelpdieren, van oesters via inktvis tot kabeljauw. Glenn liet zich eerder deze week regelmatig opmerken als erg kritische gast en de trouwe Komen Eten-kijker weet dat hij het zichzelf dan misschien wel eens extra moeilijk maakt wanneer het zijn beurt is. Benieuwd of zijn gasten zijn extra strenge beoordelingen niet zijn vergeten wanneer zij de punten mogen geven…

Komen Eten, van maandag 1 december tot donderdag 4 december, om 20u15 op VIER


› Gepubliceerd zondag 30 november 2014 om 12:00 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Muziek

vrijdag 10 mei 2024 om 12:47 uur

› Walter Grootaers brengt twee nieuwe singles uit

donderdag 1 februari 2024 om 10:56 uur

› Nikki (25) is nieuwe zangeres danceformatie Lasgo

dinsdag 31 oktober 2023 om 21:26 uur

› Meryn lanceert debuutsingle Dancing While Destroyed


Sterrennieuws © 2008 - 2025
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook