Sterrennieuws
Muziek | Vlaanderen

› Elphy brengt ode aan Yasmine met Als jij er niet bent

“Als jij er niet bent” verscheen in 1997 op het album van de sympathieke en talentvolle zangeres Yasmine, die jammer genoeg op zeer droevige wijze van ons is heengegaan. Samen met de oorspronkelijke componist, Bert Candries, stopte zangeres Elphy dit nummer in een nieuw kleedje. Zij brengt het nu uit als een ode aan Yasmine.

Na een veelzijdige carrière als studiozangeres en backing vocaliste voor o.a. Natalia, Sonny O’Brien en Belle Perez maakt Elphy nu haar solodebuut. Elphy is een kind van de disco. Reeds van kleins af aan zingt ze dit muziekgenre met veel passie en overgave. Het genre past dan ook perfect bij haar veelzijdige, stevige stem en haar dynamische persoonlijkheid.

Elphy nam reeds op jonge leeftijd met succes deel aan diverse tv-zangwedstrijden:
- VTM Soundmixshow – 1993: Halve Finale
- Ontdek De Ster Show – 1996: Live Show
- Popstars – 2001: Finale (laatste 4 meisjes)
- Idool - 2003: Halve Finale

Dankzij deze succesvolle tv-optredens kwam Elphy in contact met verscheidene bekende componisten en producers, waaronder Miguel Wiels, Peter Gilis, Daniël Moerenhout en Peter Luts. Ze werkte met hen aan nieuwe nummers en deed heel wat studiowerk, met enkele bekende dancesingles als resultaat:
- The Music – Fiocco (1999, Antler-Subway, EMI Music Belgium)
- No Way Out – Astroline (1999, Antler-Subway)
- Virtual Love - Requiem feat. Chiara Gio (2002, Antler-Subway)

Nadien deed ze nog heel wat studiowerk voor de albums van andere Vlaamse artiesten, o.a. Jo Vally, Yves Segers, Jimmy Frey, Anja Yelles…

Ook op het podium bouwde ze een stevige reputatie op. Ze zong als leadzangeres samen met diverse muzikanten (o.a. Jan Parent, toetsenist Willy Sommers) en in verschillende bands (o.a. Partyband)
Daarnaast was ze actief als backing vocal bij tal van bekende nationale en internationale artiesten, waaronder Sonny O’Brien, Natalia, Los Carios, Belle Perez, Jim Cole, Paul Severs, Christ’Of, 3 Golden Voices, Deborah De Ridder, Andrei Lugovsky, Yannick Bovy, Dean, Steve Tielens, Herbert Verhaeghe en Frank Galan.


› Gepubliceerd donderdag 25 september 2014 om 23:55 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2021
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook