› Herbert Flack kookt met Sofie DumontWeek na week scoort Sofie goede punten bij haar bekende souschefs in haar keuken. Op maandag 15 september opent Sofie Dumont de deuren voor alweer een nieuwe gast: Herbert Flack, de grand seigneur van het theater, de televisie en de cinema. En ook hem weet Sofie te betoveren achter het fornuis van De Keuken van Sofie. Herbert Flack: “Ik heb heel veel geleerd van de charmante kokkin Sofie Dumont. Ze heeft me rijke crèmesauzen en gerechten met alcoholsmaak laten proeven waarvan ik absoluut geen voorstander was, maar die ik toch met smaak heb opgegeten. En dan zwijg ik nog van het heerlijke, typisch Engelse dessert dat ze klaarmaakte. Ik droomde er dagen nadien nog van.”De eerste dag neemt Sofie de Aspe-acteur mee naar zijn jeugd en maakt voor hem konijn met ajuin, suiker en bier zoals zijn grootmoeder dat deed. Volgens Herbert is het gerecht ten onrechte wat in de vergetelheid geraakt. Daarom is hij in zijn nopjes nu Sofie het voor hem op tafel tovert. Herbert Flack vindt het onbegrijpelijk dat rijke crème-sauzen vaak over gerechten worden gegoten, wat volgens hem alleen maar afbreuk doet aan de smaak. Maar op dinsdag 16 september wil Sofie hem overtuigen van de meerwaarde van die sauzen door voor hem tongfilets met Venusschelpen, selder én een romige sherrysaus te bereiden. Op woensdag 17 september staat Herberts lievelingsgerecht op het menu: zeewolf op erwtenstoemp en mousseline met Chinese bieslook. Hij is verzot op vis en blijkt zo zijn eigen manier te hebben om zijn blijdschap te tonen aan Sofie: terwijl ze samen verse mousseline maken, begint Herbert spontaan de samba te dansen. Op donderdag 18 september neemt Sofie haar gast mee op een culinaire trip. Omdat reisgezel Herbert houdt van een lekker stuk vlees ‘the American way’, trekt ze met haar eigen ‘cowboy-voor-een-dag’ naar Amerika voor een sappige gemarineerde T-bone steak. Ze serveert het vlees met een Jacket Potato, een aardappel die gegaard is met zeezout in de oven. Op vrijdag 19 september zet Sofie de reis verder met een typische Britse zoete zonde. Herbert heeft zijn roots in Engeland en dus is het niet verwonderlijk dat hij fan is van de English Afternoon Tea-traditie. Daarom verrast Sofie hem met een crumble met appel, peer en citroen custard.
› Gepubliceerd zondag 14 september 2014 om 20:00 uur door Robrecht Van Goolen
› Meer berichten uit Televisie |
![]()
|
Sterrennieuws © 2008 - 2025 Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie. Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan. |
Startpagina Nieuwsoverzicht Foto's Over Sterrennieuws Contacteer ons |
RSS Nieuws Flickr |