Sterrennieuws
Interview | Vlaanderen

› Mark Tijsmans: "Ik ga dit toch wel hard missen"

In die tien jaar dat ´Flikken´ te zien was op één, werden er heel wat wijzigingen doorgevoerd in de cast. Britt Michiels, Tony Dierckx, Ben Vanneste, Sellatin Ates en Daniël Deprez, u kent ze ongetwijfeld nog allemaal. Zij waren allen vanaf aflevering één te zien in ´Flikken´, maar hielden het geen tien jaar vol in Gent. Raymond Jacobs en Wilfried Pasmans echter wel. Mark Tijsmans, alias Wilfried 'dingske' Pasmans, zal de serie zeker missen.

"Je moet er rekening mee houden dat het voor ons al gedaan is van 8 juli vorig jaar, omdat wij toen gestopt zijn met draaien. Wij zaten altijd een jaar voor, maar dit wil natuurlijk ook wel zeggen dat wij een jaar vroeger stoppen natuurlijk. Het grote afscheid voor de acteurs hebben we inmiddels al gehad, maar ik ga dit toch wel hard missen omdat ik dat een leuke reeks vond."

"Ik ben de kijker bijzonder dankbaar dat ´Flikken´ een enorm succes is gebleven tot en met de laatste aflevering. Dankjewel daarvoor. Aan het gevoel van gemis zit ook wel een positief gevoel. We hebben die tien jaar echt met een knaljaar kunnen afsluiten qua kijkcijfers, qua waarderingscijfers. Als je dan stopt, dan is dat bijzonder leuk dat te doen op een hoogtepunt.", aldus Tijsmans.

Over het feit dat zijn personnage uiteindelijk commissaris werd, is Tijsmans zeer fier. Al was het aanvankelijk een grapje dat uitging van de makers van de serie. "Dat is begonnen als een grapje. We hadden in het begin gezegd dat als we er ooit mee zouden stoppen, we van Pasmans een commissaris zouden maken. In reeks één is Pasmans begonnen als bleu'ke, iemand die net van de politieschool kwam. Dat kan je natuurlijk niet blijven volhouden. Als je één, twee of zelfs drie jaar speelt, kan je dat volhouden. Langer niet. Dan moet die man evolueren, want dan komen er mensen na hem bij. Toen begong de grap te leven dat hij altijd hoger in graad ging en hij commissaris zou worden als de serie ooit zou stoppen. Dat grapje is altijd blijven sluimeren en tot mijn grote plezier hebben de scenaristen dat op het einde er écht van laten komen. Dat vind ik zeer leuk, want dat maakt voor Pasmans de boog wel rond."


› Gepubliceerd zondag 19 april 2009 om 20:46 uur door Tom Bergs
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook