Sterrennieuws
Kooptip | Vlaanderen

› The Guillotines op Blu-ray

We schrijven het jaar 1739-1740, het vijfde jaar onder keizer Qianlong (Wen Zhang) van de Qing-dynastie. De Aziatische heerser heeft een geheim moordcommando geërfd van zijn voorganger, Yong Zheng (Wai-keung Lau). Die elite krijgers worden de Guillotines genoemd, naar hun wapen, een soort vlijmscherpe schijf die met een speciaal wapen naar de tegenstander toe wordt geworpen.

Hoewel het oorspronkelijk de bedoeling was om de vijanden van de keizer uit te schakelen, gebruikt Qianlong de Guillotines ook voor minder koosjere doeleinden: de onderdrukking van de Han-Chinezen, de grootste etnische groep van het land (en bij uitbreiding de wereld). Tegelijkertijd heeft de heerser beslist om nieuwe technologie te introduceren bij zijn oorlogsvoering – een demarche die het bestaan van de Guillotines zelf binnenkort wellicht onnodig zal maken.

Al snel komen de Guillotines in aanvaring met de ‘Herders’, een rebellenbeweging annex sekte die belangrijke leden van de Qing-dynastie aan het vermoorden is. De leider, Wolf (Huang Xiaoming) belooft zijn aanhangers het eeuwige leven en het aantal volgelingen blijft dan ook gestaag groeien. Nadat de Guillotines erin slagen om Wolf gevangen te nemen, blijkt dat hij een steeds terugkerende droom heeft waarin hun eigen leider, Leng (Ethan Juan), hem doodt. Zijn lot lijkt bezegeld, maar toch weet hij te ontsnappen en wordt de enige vrouwelijke Guillotine, Musen (Li Yuchun), ontvoerd. De Guillotines en Haidu (Shawn Yue), een keizerlijke garde die een diepere connectie heeft met Leng dan op het eerste gezicht lijkt, gaan op zoek. Onderweg worden ze echter vertraagd door een uitbraak van de pokken onder de dorpelingen...

De film

The Guillotines is een historisch actie-epos waarin legende wordt gemengd met fictie. Regisseur is niemand minder dan Andrew Lau Wai-Keung, die eerder ook al Infernal Affairs (de prent die Martin Scorsese inspireerde om The Departed te maken) en maar liefst 40 andere films regisseerde. Tussen de acteurs herkennen we ook heel wat bekende gezichten uit de Chinese filmwereld, waaronder Xiaoming Huang (Ipman 2: Legend of the Grandmaster), Yuchun Li (Flying Swords of Dragon Gate), Ethan Yuan (Love) en Shawn Yue (Motorway). Een ijzersterke bezetting, dus. Voor adrenalinejunkies en liefhebbers van het betere Aziatische werk!

The Guillotines is zowel beschikbaar op dvd als op 3D Blu-ray! Vooral in 3D spatten de beelden haast letterlijk van het scherm, maar dankzij de prachtige cinematografie is het in elk formaat genieten van deze film!

TECHNISCHE FICHE

Regie: Wai-keung Lau
Scenario: Oi Wah Lam, Joyce Chan, Yuet-Jan Hui, Peter Tsi, Junli Guo, Koon-nam Lui
Productie: Peter Chan, Yuet-Jan Hui, Wai-keung Lau
Cinematografie: Yuen Man Fung
Muziek: Kwong Wing Chan

ARTISTIEKE FICHE

Xiaoming Huang: Wolf
Ethan Juan: Leng
Purba Rgyal: Chentai
Tian Gao: Hutu
Yi Wei Zhou: Buka
Boran Jing: Shisan
Peng Guo: Su
Yuchun Li: Musen


› Gepubliceerd zaterdag 21 september 2013 om 13:20 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook