Sterrennieuws
Evenement | Vlaanderen

› Gentse studenten organiseren grootste galabal in Flanders Expo

Op vrijdag 3 mei is Flanders Expo het decor voor één van de meest exclusieve evenementen van het land. Duizenden genodigden en een resem VIP’s worden verwacht op het ‘Bal der Bals’, maar ook tal van BV’s, Missen en internationale sterren mogen op het feestelijk avontuur niet ontbreken. “Iedereen moet met klasse kunnen uitgaan en dan bedoelen we meer als 10.000 mensen”, luidt de boodschap.

Met het ‘Bal der Bals’ willen we taboes doorbreken. Een open oorlogsverklaring tegen saaiheid en een race tegen de conventies door een overrompeling van sfeer en spektakel. We willen het klassieke, excentrieke combineren met uitbundig feesten in kostuum en een spectaculaire show opvoeren. Iets wat wereldwijd ons nog nooit voorgedaan werd. Voor elk wat wils, zeg maar. Een glitteravond vol belevenis waar de bezoeker centraal staat. Iedereen is welkom, maar wie zich niet aan de regels houdt, komt er niet in.

De projectleiders zijn Mathieu De Ruyck, de 21-jarige student-ondernemer, en collega’s Daniel Dittrich (18), Tony Baetens (18) en Nicolas Joos de ter Beerst (29) die niet aan hun proefstuk toe zijn. Ze organiseerden onder meer het ‘Bal du Zoute’ dat ieder jaar plaatsvindt in het mondaine Knokke, het Bal van Gent en het Bal van de Student. Vanaf dit jaar willen ze al deze bals in 1 overkoepelend bal onderbrengen.

Ongezien programma

Om meteen een tipje van de sluier te geven: een spectaculaire show, goodiebags voor iedereen, een mega lounge, een waterpijphoek, een champagne- en pianobar, een modeshow, een make-up- en haarstand, een restaurant, topmodel scouting, vuurwerk, aanwezigheid internationale artiesten en beroemdheden, BV’s, Miss België’s, heel veel soorten gadgets, 1 uur gratis bubbels, ongeziene acts en tal van optredens, exclusieve hapjes, een VIP deck van 6,5 meter hoog en verschillende verdiepingen, internationaal gerenommeerde deejays, enz.

Er zullen niet alleen een heuse DJ-stage zijn voor het feestgedruis maar ook een chique lounge met tal van optredens en bezienswaardigheden tot zelfs een historische patio met acts en shows. Ook verschillende standen en happenings zoals champagnebar, modeshow, jacuzzi’s en luxueuze standen worden ondergebracht op het bal. Tenslotte is er ook nog een buitenplein waar mensen waterpijp kunnen roken, een cocktail drinken of gezellig in een Cubaanse sfeer kunnen vertoeven. De VIP’s worden op de kop toe letterlijk in hogere sferen gebracht en voorzien van de nodige luxe in een unieke VIP-area met minimum 2 verdiepingen, goed voor maar liefst 500 VIPs. “Er zal een shuttledienst beschikbaar worden gesteld door De Lijn voor iedereen en er worden van overal partybussen en limousines ingelegd door onze medestudenten. Van Duitsland, Denemarken tot zelfs Nederland”, aldus Daniel Dittrich.

Spektakel, muziek en belevenis staan centraal tijdens het Bal der Bals. Daarom moeten de duizenden gasten en honderden VIP’s in de watten gelegd worden. Een prachtige modeshow, tientallen optredens, een oester- en champagnebar, glamouracts en specials, een immens lucht- en lichtspektakel, een gratis shuttledienst, chocolade snuiven, massage-stand, circusattracties, bezienswaardigheden, randanimatie en tal van andere luxueuze verrassingen zoals verschillende gadgets, proevertjes en zelfs vuurwerk staan op het programma. Ook zullen er enkele stijlvolle primeurs te bewonderen zijn. De gasten gaan trouwens niet met lege handen naar huis. Iedereen krijgt een rijk gevulde goodiebag. Als kers op de taart worden de VIPs gebracht met de meest exclusieve limousines en is er een heuse openingsceremonie van 21u tot 22u met een gratis hapje en drankje voor iedereen. We willen er álles doen om onze gasten in de watten te leggen.

Door studenten, voor studenten

Aan het project werken momenteel meer dan 450 jongeren mee. Allen vervullen ze een onmiskenbare rol in de organisatie. Onder hen ticketverdelers, vrijwilligers op het event, busverantwoordelijken, coördinators van bijvoorbeeld acts en medewerkers – en jawel – een 200-tal ambassadrices met lint en toenaam om het bal in de kijker te zetten op hun school of campus. Ze worden ondersteund door een jong maar ervaren bestuur en balcomité. Er zal ook een regieteam aan te pas komen die het verloop van onze eigen spectaculaire show zal opvolgen. Dit is het resultaat van wat we de afgelopen jaren hebben opgebouwd. Dit jaar willen we zelfs internationaal doorbreken. Er zijn reeds plannen om bussen uit Duitsland, Frankrijk en Nederland in te leggen naar het bal.

Iedereen is welkom

Vanaf dit jaar is het evenement enkel toegankelijk voor meerderjarigen (18+). De organisatie richt zich met andere woorden op zowel een studentikoos als een volwassen publiek. Door de lage ticketprijs blijft de manifestatie toegankelijk voor iedereen die in maatpak of galajurk uit de bol wenst te gaan. Arm of rijk, sexy of niet, het maakt allemaal niet uit. Het moet een sublieme avond worden waarin we tal van ongeziene dingen kunnen waarmaken.

Info en tickets

Prom Ticket: € 25
VIP: € 50
Skybox: vanaf € 600

Tickets zijn verkrijgbaar in elke Fnac en Free Record Shop of online op www.balderbals.be

VIP-arrangementen kunnen enkel besteld worden door te mailen naar vip@balderbals.be
Speciale vlucht- en hotelarrangementen beschikbaar.

Bal der Bals (8 mei 2013)
Locatie: Flanders Expo, Maaltekouter 1
Dresscode: Kostuum + das of strik (heren); cocktail of jurk (dames)
Minimum leeftijd: 18 jaar
Deuren: 21u tot 6u open
Openingsceremonie: 21u tot 22u
Alle info: www.balderbals.be


› Gepubliceerd zondag 10 februari 2013 om 06:30 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2022
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook