Sterrennieuws
Kooptip | Vlaanderen

› Succesreeks Hotel 13 op DVD en in boekvorm

Studio 100 en Nickelodeon lanceerden in september Hotel 13, een nieuwe, dagelijkse soap voor de Noord-Europese markt. Hotel 13 gaat over vriendschap, liefde, geheimen en spannende vakantieavonturen van zes jongeren in een prachtig hotel aan het strand. Ze beleven er de zomer van hun leven tot ze opeens een ontdekking doen die ze nooit meer zullen vergeten.

Hotel 13 werd opgenomen met een voltallig Duitse cast bij Studio 100 in Schelle. De Duitstalige versie van de serie wordt voor de landen Duitsland, België, Nederland, Denemarken, Zweden, Zwitserland en Oostenrijk geproduceerd en vervolgens in de lokale talen nagesynchroniseerd. De reeks is in een mum van tijd zeer populair geworden onder kinderen en jongeren van 8 tot 11 jaar en dit geldt natuurlijk ook voor de kids in de Benelux. In Vlaanderen kijken er gemiddeld 25.500 kids naar een aflevering van Hotel 13. In Nederland zijn dat er 125.000 en in Duitsland kijken er gemiddeld 180.000 kids naar een aflevering van Hotel 13.

Het eerste seizoen, dat 120 afleveringen telt, is momenteel dagelijks om 19u te zien bij Nickelodeon. Maar voor wie het begin gemist heeft of de avonturen wil herbeleven zijn de eerste veertig afleveringen van Hotel 13 vanaf vandaag verkrijgbaar in een ruim 8 uur durende DVD box. Voor wie het mysterie liever al lezend ontdekt is er het eerste boek van Hotel 13 ‘Het mysterie van kamer 13’. Dit leesboek is een absolute hit, want in maar liefst 3 weken tijd werden er al meer dan 12.000 exemplaren verkocht in de Benelux. ‘Het mysterie van kamer 13’ haalt ook enkele top 10 lijsten van best verkochte kinder- en jeugdboeken. In Nederland behaalde het boek na 1 week de 9de plaats in de CPNB (Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek) Kind & Jeugd top 10. In België zal ‘Het mysterie van kamer 13’ vanaf vrijdag binnenkomen op de 6de plaats in de jeugdboeken top 10 van Standaard Boekhandel. Door dit enorme succes werd er meteen een tweede druk opgestart.

Verhaal


Hotel 13 speelt zich af in een prachtig Jugendstil-hotel aan zee. Tijdens de zomervakantie ontmoeten zes zeer verschillende tieners elkaar in het hotel: Tom en Anne hebben gesolliciteerd voor een vakantiebaantje in het hotel, Flo loopt stage in de keuken, Victoria is een verwende hotelgaste en Jack is de zoon van de hoteleigenaar. Wanneer Anna's vriendin Liv in het hotel aankomt is de groep compleet. Tom heeft specifieke redenen voor zijn vakantiebaan in Hotel 13. Hij heeft namelijk een raadselachtig bericht gekregen om op zoek te gaan naar kamer 13.

Dat is moeilijker dan het lijkt, want die kamer blijkt helemaal niet te bestaan. Met de zoektocht begint ook een groot vakantieavontuur vol vriendschap, plezier en de eerste liefde!

Cast

Tom - Patrick Baehr
Anna - Carola Schnell
Liv - Julia Schäfle
Flo - Marcel Glauche
Victoria - Hanna Scholz
Jack - Gerrit Klein
Lenny - Jörg Moukaddam
Richard - Peter Nottmeier
Ruth - Ilka Teichmüller

Nederlandse stemmen
Tom - Roel Dirven
Anna - Sanne Bosman
Liv - Leonoor Koster
Flo - Sander Jurgen Vissers
Victoria - Kirsten Fennis
Jack - Stephan Holwerda
Lenny - Simon Zwiers
Richard - Hein van Beem
Ruth - Hildegard van Nijlen


› Gepubliceerd woensdag 5 december 2012 om 16:00 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook