Sterrennieuws
Kooptip | Vlaanderen

› Plop als Kabouterkoning op DVD

Plopperdeplopperdeplop! De welbekende kreet van de bekendste kabouter van de Benelux kwam voorbij toen Kabouter Plop het eerste exemplaar van zijn nieuwe DVD ‘Plop wordt Kabouterkoning’ overhandigd kreeg! Het ‘koninklijke’ Plopavontuur, dat dit voorjaar te zien was in de Vlaamse en Nederlandse bioscopen, is vanaf deze week beschikbaar op DVD. Naast Plop en zijn vrienden Kwebbel, Klus en Lui, zijn er in deze negende Plopfilm heel wat bekende gezichten te zien. De Luilakeien worden vertolkt door het vrolijke duo Willy Sommers en Luc Steeno, Staf Coppens vervult de rol van Kabouterprins en de Kolonel van het paleis wordt gespeeld door zanger Rob de Nijs.

Het verhaal

Wanneer Kwebbel en Lui een glaasje willen gaan drinken in de Melkherberg stoten ze op een gesloten deur. De Melkherberg is zowaar gesloten! Plop is naar het Koninklijk Paleis vertrokken om zijn Plopkoeken aan te bieden aan de koning. Als de koning de Plopkoeken lekker vindt wordt Plop misschien wel hofleverancier.

Op weg naar het paleis krijgt Plop plots het gezelschap van Klus, die een bezoek aan het paleis voor geen geld wil missen. Voor ze aankloppen bij de koning zorgt Klus er nog voor dat Plop er piekfijn uitziet: hij steekt een sierlijke pluim die ze vonden in het bos, op de muts van Plop.
Aangekomen bij het paleis blijkt dat de koning er niet meer is. De kabouters wachten op de komst van de nieuwe koning, een kabouterprins die ooit met de opvolgerspluim werd aangeduid door de vorige koning.

Plop wil terugkeren naar huis, maar dan ontdekt men de pluim op zijn muts. Het is de opvolgerspluim! Plop is de nieuwe koning!

De rode loper wordt uitgerold, en voor hij het goed en wel beseft zit Plop op de troon als nieuwe koning. Klus vindt het geweldig. Zeker wanneer hij samen met Kwebbel en Lui zijn intrek mag nemen in het paleis.

Lakeien maken het Kwebbel, Lui en Klus naar de zin, terwijl Plop wordt opgeleid tot koning. Plop heeft nauwelijks de tijd om stil te staan bij wat er gebeurt. Al maakt hij zich wel zorgen om de echte troonopvolger. Want waar is die gebleven?

De regie van ‘Plop wordt Kabouterkoning’ is in handen van Gert-Jan Booy en de film is een productie van Studio 100. Studio 100 brengt ook een special edition uit. Op deze DVD staan naast de film ook 3 leuke Plopjournaaltjes en de muziekclips van de liedjes ‘Wat een feest’ en ‘De Kabouterkoning’ op de DVD.


› Gepubliceerd donderdag 25 oktober 2012 om 15:33 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook