Sterrennieuws
Pretpark | Frankrijk

› Disneyland Paris en Dinant verzusteren: Mickey Mouse wordt ereburger van de stad

Speciaal voor haar 20e verjaardag versterkt Disneyland Paris de banden met België en dit door een verzustering met de stad Dinant (provincie Namen). Voor deze unieke gelegenheid zal Mickey Mouse gehuldigd worden tot ereburger van de stad. De plechtigheden vinden plaats op 15 augustus 2012.

Disneyland Paris is de nummer 1 toeristische bestemming van Europa. Sinds de opening in 1992 kan Disneyland rekenen op een trouw Belgisch publiek. Naar aanleiding van de 20e verjaardag en als dank voor dit vertrouwen zal Disneyland Paris zich op een symbolische manier verbinden met één van de grootste toeristische trekpleisters van België: de stad Dinant.

Meer dan 15 miljoen Belgische bezoeken mocht Disneyland Paris reeds optekenen sinds de opening in 1992. Tal van Belgische persoonlijkheden zijn reeds de revue gepaseerd in de parken. Voor de lancering van de 20e verjaardag was zelfs Z.K.H. Prins Laurent van de partij. Deze keer zal Mickey zich verplaatsen om een bezoek te brengen aan al z’n Belgische vriendjes, zowel klein als groot.

Gelegen in de bedding van de Maasvallei is Dinant één van de grootste toeristische trekpleisters van België. Vooral gekend voor haar uniek landschap en de immense rots. Het is in deze stad dat de saxofoon werd uitgevonden door Adolphe Sax. De stad heeft net als Disneyland Paris een sprookjesachtig karakter dankzij de romatische kastelen, de landschappen en de unieke rotsformaties en de imposante Citadelle.

Uitkijkend over de stad ligt de Citadelle van Dinant. Hier kan men t/m 31 augustus nog terecht voor een uitzonderlijke tentoonstelling van zandsculpturen ‘Dinant Sand Magic’, gewijd aan de 20e verjaardag van Disneyland Paris. Een team van internationale artiesten reproduceerden een 40-tal sculpturen geïnspireerd op de magie van Disneyland Paris.

Het is om deze redenen dat beide bestemmingen besloten hebben om zich op een symbolische manier te verbinden. De feestelijkheden hiervan zullen plaatsvinden op 15 augustus 2012.
De verzustering tussen de stad Dinant en Disneyland Paris zal gebeuren door het uitwisselen van 2 gedenktekens die een plaatsje zullen krijgen bij beide bestemmingen. Mickey zal uitgeroepen
worden tot ereburger van de stad en zal achteraf deelnemen aan een optocht doorheen de straten van de stad.
Een schitterende saxofoon zal door M. Richard, burgemeester van Dinant, aangeboden worden aan Mickey Mouse. Mickey zal deze voor een paar maanden meenemen naar Disneyland Paris en achteraf schenken aan de winnaar van de volgende ‘Concours pour Jeunes Saxophonistes de Dinant’. Deze prestigieuze wedstrijd, waarvan de volgende editie zal plaatsvinden begin 2013, zal de deelnemers de kans geven om in het voorjaar een bezoek te brengen aan Disneyland Paris.

Mickey zal persoonlijk ook een delegatie van kinderen van de stad Dinant uitnodigen om samen met hem kerst te vieren in Disneyland Paris en daarnaast genieten alle inwoners van de stad verschillende voordelen. De verzustering wordt afgesloten voor 1 jaar.

De verzustering tussen Disneyland Paris en een stad is een Europese primeur. In 2010 vond er een verzustering plaats tussen de Britse stad Swindon en Walt Disney World Resort in Florida.


› Gepubliceerd zaterdag 11 augustus 2012 om 00:08 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Pretpark

maandag 11 mei 2020 om 17:27 uur

› Attractiepark Toverland heropent haar poorten

vrijdag 27 december 2019 om 08:18 uur

› Plopsa neemt Comics Station Antwerp over

vrijdag 30 augustus 2019 om 17:16 uur

› Plopsa blijft waarschuwen voor valse online acties


Sterrennieuws © 2008 - 2023
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook