Sterrennieuws
Interview | Vlaanderen

› Interview: Milk Inc

Het gaat de Belgische formatie Milk Inc. helemaal voor de wind. Vorig jaar kwam er meer dan 45.000 mensen kijken naar hun concerten in het Antwerps Sportpaleis. De laatste jaren is elke single van Milk Inc. minstens goed voor een Top 5 notering in de Ultratop 50.

De groep is deze zomer ook headliner op diverse festivals. Is Milk Inc. doorheen de jaren volwassener geworden? Wij vroegen het ons af en gingen aankloppen bij het muzikale trio, Regi, Linda en Filip voor een fijn gesprek.

Met ??Forever?? brengt de Belgische formatie Milk Inc. z??n 5de studio album op de markt. De laatste jaren is de groep, bestaande uit producers Regi Pexnten, Filip Vandueren en zangeres Linda Mertens, uitgegroeid tot een vaste muzikale waarde in binnen- en buitenland. Wij spraken met hen.

Regi, eindelijk wordt Milk Inc. ??aux serieux?? genomen in muziekmiddens. Daar moeten jullie tevreden mee zijn?

Goh, ik weet niet of je het allemaal zo moet opnemen. Het is wel prettig dat men Milk Inc. ondertussen anders heeft leren kennen als échte muziekgroep. Vroeger sprak men anders over Milk Inc. dan nu. Je voelt dat vooral de media ons als ??muziekgroep?? aanvaard heeft. Persoonlijk denk ik dat het beeld van Milk Inc. veranderd is sinds we in het Antwerps Sportpaleis zijn gaan optreden. Voor een aantal mensen was dat iets wat alleen maar ??grote artiesten?? konden vullen, wij hebben daar ook onze weg gevonden. Pas op, destijds was het een risico en had niemand durven denken dat we straks, voor het derde jaar op rij én opnieuw drie dagen naar Antwerpen trekken. Dat is een fantastisch gevoel.

Filip, het succes bij een groot publiek, is dat er gekomen omdat jullie muziek softer is geworden of niet? Hoe trouw blijven jullie aan je muzikale roots?

Wij blijven absoluut trouw aan onze muzikale roots. Luister, doorheen de jaren hebben we altijd geweigerd om compromissen te moeten maken over de muziek. Milk Inc. is en blijft Milk Inc. Onze fans hebben de voorbije jaren onze muziek leren kennen en appreciëren. We blijven trouw aan onze roots. Leuke, inhoudelijke teksten gecombineerd met stevige beats. Zou zou je de sound van Milk Inc. kunnen omschrijven.

Linda, wat is het verschil tussen de nieuwe cd ??Forever?? en de vorige Milk Inc. albums?

Het grote verschil tussen ??Forever?? en de rest van ons repertoire is het feit dat Milk Inc. bij de nieuwe cd volwassen is geworden. Je hoort dat we als groep een evolutie hebben meegemaakt. De muziek is eigentijds gebleven, de opnames zijn erop vooruit gegaan. Als je naar ??Forever?? luistert, dan hoor je typische Milk Inc. sound maar toch is elk nummer op de cd weer anders.

Belangrijk om mee te geven is dat jullie op ??Forever?? een ballade hebben staan?

Klopt. Ik ben heel blij dat ik zelf, na acht jaar Milk Inc. de tijd heb gevonden om een tekst te schrijven. Met mijn gekrabbel ben ik bij Regi en Filip aangekomen en die zagen er iets in. We zijn toen samen gaan zitten en ??Perfect Lie??, een ballade was geboren.

Leg mij eens uit hoe het komt dat jullie altijd anderhalf jaar de tijd nemen om een nieuwe album van Milk Inc. op te nemen? Duurt het werkelijk zo lang?

Absoluut. Wij zijn toch anderhalf jaar bezig aan een nieuwe cd. De basis van elk nummer is een popsong die Regi en ik schrijven. We vertrekken daar altijd mee en we schrijven doorheen de jaren altijd nummers. Vanuit een stapel demo??s gaan we selecteren wat de kleur van de nieuwe cd gaat worden. ??Forever??, ons 5de studio album is een mix van happy songs gecombineerd met minder vrolijke teksten. Als we de selectie gemaakt hebben van de nummers, dan beginnen we aan de productie. Elke song wordt zorgvuldig ingespeeld, opgenomen en afgewerkt. Wij zijn echt uren bezig met de opnames van de cd.

Ik denk dat heel wat mensen zouden schrikken hoe lang het duurt voor één nummer van Milk Inc. klaar is én opgenomen is. Echt waar. Bij ons ligt de lat nu eenmaal hoog. Wij willen dat elk nummer, voor het buiten gaat, helemaal af is. Neem daarbij nog het gegeven dat we erg kritisch zijn en dan heb je begrepen dat het veel tijd in beslag durft nemen om een full-cd op te nemen.

Welk resultaat verwachten jullie van de nieuwe cd ??Forever???

Dat is een moeilijke vraag. We hopen dat onze fans en de mensen die onze muziek kopen, ??Forever?? tof gaan vinden. We hebben er met z??n alleen veel tijd in gestoken en we zijn nu benieuwd naar wat de mensen er van gaan vinden.

Ik hoop dat heel wat mensen het album kopen. Dan is het makkelijker om de nummers straks mee te zingen tijdens onze live concerten en tijdens ??Forever?? in het Antwerps Sportpaleis. Dat moet opnieuw het hoogtepunt worden van het jaar voor Milk Inc.

Milk Inc: Minstens drie keer het Sportpaleis, headliner op diverse festivals, een nieuw album ??Forever?? wat nu al mag rekenen op veel belangstelling. Wat willen jullie nog bereiken met de groep?

Oh, we zijn ambitieus. We hopen dat we nog eens een dikke Europese hit scoren, dat zou fijn zijn. Voor de rest laten we het ons allemaal overkomen. We zien wel wat ons te beurt valt. Kijk, wij zijn drie heel gelukkige mensen die hun ding mogen doen en die vooral appreciatie krijgen van de mensen. Zolang de mensen het willen én zolang wij het graag doen, dan gaan we nog een lange tijd doorgaan met Milk Inc., reken maar!


› Gepubliceerd donderdag 19 juni 2008 om 15:03 uur door Tom Bergs
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook