Sterrennieuws
Interview | Vlaanderen

› Interview: Margot De Ridder

Vrijdagavond moest televisiekijkend Vlaanderen afscheid nemen van Paul Codde. Hij behaalde in ´Steracteur Sterartiest´ net niet genoeg stemmen om Peter Van de Velde opzij te zetten. Tijd dus voor wat nieuw en vrouwelijk bloed: Margot De Ridder.

Margot, vandaag was het er knal op hé?

Ja, ja (lacht).

Had je zenuwen?

Voor ik opkwam had ik zeker zenuwen. Dat was een pure adrenalinestoot, maar ik genoot er wel van. Maar van zodra ik er stond gingen ze wel weg.

Is zingen jouw passie?

Veel kan ik daar niet op zeggen, maar het is echt wel mijn passie.

Van waar de nummerkeuze?

"Hit the road, Jack" zal waarschijnlijk geweest zijn omdat het een oud nummer is, maar ik vond het wel een uitdaging. Mijn eigen gekozen nummer was "Mercy". Dat is een ongelooflijke hit geweest van een ongelooflijke madam.

Wat vond je van de jurycommentaren?

Die waren heel positief en daar ben ik echt suppergelukkig voor. Die waardering is enorm leuk. Ik had het eerlijk gezegd niet verwacht.

En die quote van Bob Savenberg? ("We have a new star", nvdr.)

Ja, hallo. Dat is ongelooflijk. Dat zie je gewoon niet aankomen. Gewoonweg fantastisch!

Welke nummers wil je nog brengen in de volgende afleveringen?

Goh, dat zijn nummers die we in het verleden hebben samengesteld. We weten nog niet 100 % wat het zal worden, maar het zijn toffe nummers en ik amuseer me echt. We zien wel. Ik heb echt niets te verliezen.

Jij bent nu de nieuwe in een groep die al aan het bollen is. Gaat die stemcoach daarbij een grote hulp zijn?

Ik heb al heel mijn leven een stemcoach. Larry is ook een droom. Hier heb ik ook nog eens een aparte coach. Maar je hebt dat wel nodig in zoiets. Je moet veel steun krijgen, weten waar je dingen moet verbeteren, opwarming... Het zal mij zeker verder helpen.

Van welke concurrent heb je het meeste schrik?

Ik heb geen schrik. Iedereen is uniek. We zij op zich geen concurrenten want ieder doet zijn eigen ding. Ik zie dit echt niet als een wedstrijd. Iedereen heeft hier zijn kwaliteiten. Je kan hier echt niet spreken over concurrenten.

Het acteerwereldje is zeer klein. Is het dan niet moeilijk om tegen jouw collega's te strijden?

Juist daarom. Ik zie het ook niet als een strijd. Daarnet heb ik ook ´sorry´ gezegd tegen Deborah dat ik door mocht en zij niet, want dat voelt niet goed. Het is natuurlijk en wedstrijd en dat weet je vooraleer je eraan begint. Hoe je het ook draait of keert, het blijft een sms-spel.

Vertel eens iets over "Bednet", je goede doel?

Ik heb gekozen voor iets dat nog niet lang bestaat. Het is een fantastisch initiatief. Het is een organisatie die zorgt dat zieke kinderen via webcam en internet toch nog les kunnen volgen en sociaal contact kunnen blijven onderhouden. Dat is zeer belangrijk als het gaat om het verwerken van een ziekte. Volgens mij is dat toch iets zeer speciaal.

Ben je zelf verbonden met die organisatie?

Voordien niet, maar via via heb ik er wel van gehoord. Die mensen hebben dat geld echt nodig. Ze hebben echt nog geen krachtig kapitaal en er zijn nog vele mensen die geholpen moeten worden.

Stel dat jij die 25.000 euro wint, heb jij dan al afgesproken wat ze ermee gaan doen?

Ik denk dat het voor de hand ligt dat ze daar computers mee gaan kopen. Uiteindelijk kunnen zij hun wachtlijst verminderen, want die wordt steeds langer en langer.

Volgende week komt Tania Kloek erbij. Wat verwacht je van haar?

Geen idee. Ik heb Tania nog nooit horen zingen, maar ik hoop dat ze het goed kan.

Jij bent de jongste kandidaat. Is dat niet moeilijk?

Ik denk dat het zowel zijn voor- als zijn nadelen heeft. Ik ben heel blij dat ik serieus ben genomen. "Ben je zeker dat je er klaar voor bent" waren eerder de kritieken die ik verwacht had. Langs de andere kant weet ik echt wel waar ik mee bezig ben en ben ik heel blij dat de jury mij steunt.

Is de wedstrijd nu echt begonnen?

Ha ja, de wedstrijd is begonnen hé. (lacht)


› Gepubliceerd maandag 29 december 2008 om 17:36 uur door Tom Bergs
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook