Sterrennieuws
Kooptip | Vlaanderen

› Eén lanceert eerste dvd van Witse met audiodescriptie

Op vrijdag 27 april komt de negende en laatste reeks van Witse uit op dvd. Het is de eerste dvd van een VRT-fictiereeks met audiodescriptie, een techniek die film en televisie toegankelijk maakt voor blinde en slechtziende gebruikers.

De negende reeks van Witse is de eerste VRT-fictiereeks die op dvd wordt uitgebracht met audiodescriptie. Dat is een techniek waarbij een verteller een audiovisueel verhaal herschept tot een even interessant en aangrijpend auditief verhaal. Audiodescriptie is in de eerste plaats bedoeld voor blinde en slechtziende gebruikers, maar ookmensen die de ondertiteling moeilijk kunnen lezen of moeite hebben om het verhaal te volgen door snelle beeldwisselingen kunnen er baat bij hebben.De functie is samen met een aangepast auditief menu beschikbaar gemaakt op de dvd in samenwerking met Luisterpuntbibliotheek en Sony Music.

Het negende seizoen van Witse werd van 8 januari 2012 tot en met 1 april 2012 uitgezonden op Eén. Met een gemiddeld aantal kijkers van 1.600.000 per week maakte de reeks opnieuw zijn reputatie van kijkcijferkanon op zondagavond waar.


› Gepubliceerd woensdag 25 april 2012 om 13:07 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook