Sterrennieuws
Kooptip | Vlaanderen

› Frank Galan stelt nieuw album Mooier Dan Woorden voor

In 1997 scoorde charmezanger Frank Galan zijn eerste nr. 1 hit in Vlaanderen met het nummer “Door veel van mij te houden'. Hij was één van de de eerste Belgische artiesten die Duitsland veroverde en sinds 2007 lag de focus voor Frank dan ook vooral op de Duitse markt. Meer dan 300 Duitse theaterconcerten staan er op zijn naam, en zijn Duitse song "Ave Maria" (eigen compositie) stond zelfs op de tweede plaats in de Duitse Hitparade. Maar, Frank Galan heeft grootse plannen om Vlaanderen opnieuw in te palmen en met zijn nieuwe album “Mooier Dan Woorden” heeft hij alle wapens in handen om van dit offensief een groot succes te maken.

Kijken


“Mooier Dan Woorden” staat boordevol prachtige, melodieuze Nederlandstalige bewerkingen van Italiaanse klassiekers, zoals de eerste single uit dit album “Ik zie Tranen In Jouw Ogen”, een fabelachtig mooie bewerking van “Una Lacrima Sul Viso” van Bobby Solo, maar ook schitterende Nederlandstalige versies van o.a. “Gente Di Mare”, “Felicita”, “Gigi l’Amoroso” en “Come Prima”.

Frank Galan - Mooier Dan Woorden: tracklisting

1. Valentina (“Come Prima”)
2. Ik Zie Tranen In Jouw Ogen (“Una lacrima Sul Viso”)
3. Serenade Van Het Leven (“Serenata”)
4. Zonder Jou (“Tornero”)
5. Geef Me Al Jouw Dromen (« Quando m’innamoro »)
6. Vrij Zijn, Vrij Zijn (« La Spagnola »)
7. Gigi L’Amoroso (“Gigi L’Amoroso”)
8. Niemand Weet Hoelang (“Speak Softly Love” (Theme song The Godfather))
9. Het Pastalied (« Tarantella Culinaria »)
10. Mooier Dan Woorden Ben Jij (“Sara Perché Ti Amo”)
11. Laat Me Nu Gaan (“Felicita”)
12. Geef Ons De Vrede (“Gente di mare”)

Track by track door Frank Galan

VALENTINA
"Valentina"..de godin van de liefde..symbool voor romantiek, passie en temperament.
Een reminder dat liefde de basis is van het leven, dat we allemaal mogen omringd zijn door affectie, respect en wederzijds verlangen naar elkaar.
Valentina is de engel die onze harten verovert en iedereen de kracht geeft om elkaar graag te zien en elkaar nooit meer los te laten...de leidraad in ons leven.

IK ZIE TRANEN IN JOUW OGEN
Tranen zijn “parels van liefde", maar ook “parels van herinneringen”. Een lied dat gaat over gevoelens binnenin ons allen. Emoties van het leven die weerspiegelen in onze ogen...tranen van geluk, tranen van verdriet.....een schets van onze innerlijke gemoedstoestand.
Dit lied is een weergave van hoe mooi momenten kunnen zijn...momenten die blijven duren maar ook snel vergaan...een lied dat gaat over de breekbaarheid van het leven het leven.

SERENADE VAN HET LEVEN
Een eerbetoon aan alles wat we al in het leven gekregen hebben, en al het moois wat nog moet komen. Blij zijn met wat we hebben en vooral houden van eenvoud.
Een terugblik op de voorbije jaren en wat we eruit geleerd hebben. De zin van het leven begrijpen en het waarom we hier zijn. Iedereen heeft een missie in dit leven.
Het streven naar geluk en het openen van je hart naar iedereen.

ZONDER JOU
Elkaar nooit kunnen "missen", en bij elkaar passen als water bij de zee. Wat is het leven zonder liefde, zonder een "steun en toeverlaat"..? Het gemis van iemand begrijpen en waarom je iemand nodig hebt. Het besef dat leven zonder iemand naast je onmogelijk is. Het gevoel hebben dat er altijd "iemand" is die alles voor je betekent.

GEEF ME AL JOUW DROMEN
De nieuwe single, die aantoont dat je kan dromen en toch "samen zijn" op afstand. In gedachten verzonken zijn bij je geliefde...de mooiste momenten samen tevoorschijn halen. Elkaar nooit vergeten en dagdromen over hoe sterk een band kan zijn tussen twee personen. De hand van je liefste voelen en nooit meer loslaten. Dromen die een betekenis hebben en de "morgenstond" die je gevoelens opfleurt.

VRIJ ZIJN, VRIJ ZIJN
Een opgewekt nummer dat gaat over een gevoel van vrijheid creëren, waar je ook bent. Je leeft elke dag maar één keer en geniet van alle mooie momenten. Vrij als de wind over zee die ademruimte geeft in je bestaan. De zon in je leven laten schijnen op elk ogenblik. Een oase van energie...de kracht om door te gaan...om "zorgen" te vergeten en te leren uit al je ervaringen.

GIGI L'AMOROSO
Gigi L’amoroso...de Casanova die alle vrouwenharten verovert....die eeuwig verliefd is op het leven en geniet van alle aandacht. Zijn avonturen vol vuur, passie en temperament leiden hem naar zijn veroveringen, maar ook naar de vrouw die nooit zal komen.
Hij is de lieveling van elke vrouw, maar blijft alleen als hij iemand nodig heeft. De verleiding is zijn kracht...en zwakte. Gelukkig heb ik wel de vrouw van mijn leven gevonden, want het leven als een Casanova is eenzamer dan men denkt.

NIEMAND WEET HOELANG
Een prachtig nummer over liefde en spijt. Zaken die ver van mekaar liggen, maar nauw verbonden zijn. Niemand weet hoelang deze wereld blijft draaien...zijn alle woorden gezegd...zijn alle beloftes vervuld ? Is liefde het antwoord op de wereld van vandaag en zijn we bereid water in de wijn te doen en te begrijpen wat de essentie is van onze leefwereld?

HET PASTALIED
Een lied vol Italiaanse gerechten, in een lekkere cocktail gegoten. Een zéér zonnig nummer dat aanstekelijk werkt. Een lied waarin smaken en gevoelens elkaar kruisen. De lekkere Italiaanse pasta die geserverveerd worden op zonnige terrassen. Een absolute meezinger over de vreugde van het leven, waarin lekker eten onontbeerlijk is!

MOOIER DAN WOORDEN BEN JIJ
Een blik in iemands ogen spreekt boekdelen. Het beeld van een geliefde die voor jou door het vuur gaat en je volledig begrijpt en stuurt in je leven. Een "soulmate" zonder woorden....iemand die zijn hart geeft met volle overgave en resoluut gaat voor harmonie binnen een relatie. Een glimlach, een mooi gebaar....tekenen van échte liefde! Een nummer waar ik veel van mijn gevoelens in herken en de ideale titelsong voor het album.

LAAT ME NU GAAN
Een pakkend nummer dat gaat over kansen die niet genomen zijn, iemand pijn doen door dingen te verzwijgen, gevoelens te verbergen. Een trieste song over "loslaten".
Vragende ogen die niet begrijpen waarom een relatie knakt en niet meer te lijmen valt.
Een "bang" verleden dat je meeneemt naar de toekomst, een mislukking die ons leert terug open te staan voor begrip en respect. De start van een nieuw verhaal...

GEEF ONS DE VREDE
Onze kinderen zijn de toekomst, maar worden ze genoeg begeleid in deze harde wereld...Een "noodkreet" van kinderen die in een mooie toekomst willen stappen.
Een mooie boodschap voor een vredevol bestaan voor iedereen, in alle continenten van deze wereld. Dat verdraagzaamheid een stimulans mag zijn tot wederzijds begrip. We moeten blijven geloven in een betere wereld met minder materialisme en meer "positivisme", een wereld waar we elkaar begrijpen in sereniteit en rust. Een boodschap die ik zelf probeer uit te dragen


› Gepubliceerd woensdag 15 februari 2012 om 13:19 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2024
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook