Sterrennieuws
Evenement | Vlaanderen

› ScHoolboy Q samen met Jay Rock op 3 februari in Ancienne Belgique

Nadat hij in 2016 de Ancienne Belgique al in lichterlaaie zette, komt ScHoolboy Q terug op 3 februari om er zijn nieuwste plaat 'CrasH Talk’ voor te stellen. Voor de gelegenheid brengt hij als special guest zijn Black Hippy-collega Jay Rock mee.

ScHoolboy Q is het levende voorbeeld van een selfmade man: zijn eerste mixtapes 'ScHoolboy Turned Hustla’ (2008) en 'Gangsta & Soul: the mixtape’ (2009) vormden de sleutel tot zijn grote succes. De tapes kwamen namelijk bij de juiste platenbonzen terecht en vrijwel direct werd ScHoolboy ingelijfd bij Black Hippy, het hiphopcollectief uit Los Angeles waar ook Kendrick Lamar, Ab-Soul en Jay Rock deel van uitmaken. ScHoolboy Q bracht een unieke, rauwe en energieke hiphopsound die al enige tijd ontbrak binnen de urban scene. Terwijl Black Hippy furore maakte op onder andere het SXSW festival, tekenden de 4 MC’S bij het label Top Dawg Entertainment (TDE) om aan hun respectievelijke solocarrières te werken. ScHoolboy Q releasede in 2011 zijn debuut 'Setbacks', dat met veel enthousiasme ontvangen werd. Verder volgden nog 3 (inter)nationaal succesvolle albums 'Habits & Contradictions’ (2012), 'Oxymoron’ (2014) en 'Blank Face LP’ (2016).

Zijn laatste album 'CrasH Talk’ verscheen in april 2019 en debuteerde meteen op de derde plaats van de Billboard Top 200. Op het album werkte hij onder andere samen met Travis Scott, Ty Dolla $ign en Kid Cudi. Hoewel ScHoolboy Q in 2016 al aangaf dat er een nieuw album aankwam, werd het uiteindelijk pas 3 jaar later uitgebracht en dat had een goede reden. ScHoolboy Q voelde zich verloren na het succes van zijn 'Blank Face LP’ en schreef daarom meer dan 50 songs, waarvan hij het grootste deel opnieuw naar de prullenbak verwees. Daarnaast kreeg hij in 2018 ook af te rekenen met het verlies van zijn goede vriend Mac Miller. De nieuwe ScHoolboy Q weerspiegelt zijn evolutie als persoon: "It’s more so my life after I made it to the point of ScHoolboy Q. I gave you me, but I never gave you the other side of me: the father, the dude that’s actually happy, the dude that doesn’t be in the hood just hanging out. The dude that's trying to put his homies in position now. I'm not a deadbeat father anymore.”

De voorverkoop voor de show van ScHoolboy Q op 3 februari in Ancienne Belgique start op vrijdag 20 september om 10 uur via abconcerts.be.


› Gepubliceerd maandag 16 september 2019 om 14:00 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Evenement

vrijdag 22 november 2019 om 17:17 uur

› Will Tura gaat op Ronde van Vlaanderen

vrijdag 22 november 2019 om 17:10 uur

› Datum tweede Night of the Proms Summer edition bekend


Sterrennieuws © 2008 - 2019
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook