Sterrennieuws
Festival | Vlaanderen

› School is Cool, The Sore Losers, SX, Van Echelpoel en meer op Genk on stage

Het programma van het gratis stadsfestival Genk on stage wordt aangevuld met dertien stevige namen. Zo maakt Factor J met School is Cool, SX en Dr Lektroluv zijn drie headliners bekend. De Main Stage krijgt op vrijdag 23 juni hoog bezoek van The Sore Losers. Een andere opvallende naam is Van Echelpoel, die? intussen een fenomeen is geworden in Vlaanderen. Het Spaanse The Excitements, Bai Kamara Jr. uit Sierra Leone en de Amerikanen van Tyler Bryant & The Shakedown geven de line up een internationaal tintje. DJ’s Faisal, The Whatevers, Jules X, M&T feat. MC Mota en RTTN feat. MC Seko vullen de affiche verder aan.

Drie headliners voor Factor J

Factor J heeft zijn drie headliners gestrikt. Op vrijdag 23 juni komt Belgisch dj-legende met het groene masker Dr Lektroluv (Elektrik World Classics) Factor J op zijn kop zetten. De dj is helemaal terug van weggeweest en tourt nu met zijn boxset 'Elektrik World' langs alle clubs. Verwacht je aan elektro classics die vandaag nog steeds even relevant zijn.

Zaterdag 24 juni speelt het grootse School is Cool een feestelijke set op datzelfde podium. Enkele jaren geleden lokte de band zoveel volk naar Factor J dat het terrein moest worden afgesloten. Met hits als 'New Kids in Town', 'Black Dog Panting' en nieuwe song 'Trophy Wall' belooft dit een memorabele set te worden.

SX sluit op zondag 25 juni Factor J af. Dit duo, met de charmante Stefanie Callebaut aan het roer, weet menig podium te bezweren met hun etherische songs. 'Black Video' en 'Gold' zijn nummers die je niet uit De Afrekening kon wegdenken. En met 'Hurts' bewees SX dat ze méér in hun mars hebben.

Scheurende gitaren op Main Stage

De rockende vrijdag op de Main Stage krijgt stevige versterking van Limburgs bekendste exportproduct. The Sore Losers brengen hun derde plaat 'Skydogs' mee en zullen nog maar eens bewijzen waarom zij aan de top staan van de Belgische gitaarmuziek. 'Beyond Repair', 'Don't Know Nothing' en 'Emily', 't is nog maar een topje van de ijsberg. Andere gitaren komen die dag van het Amerikaanse Tyler Bryant & The Shakedown. De Amerikaanse band tourt deze zomer normaal in het gezelschap van Guns 'n Roses, maar maakt een gezellige tussenstop in Genk op één van hun vrije dagen.

Ziet 'm duun en nog meer dj's

Terug naar Factor J waar Kempisch wereldfenomeen Van Echelpoel zijn allereerste volledige live show zal brengen. Met 'Ziet 'm duun' en 'Waddistjom' heeft Van Echelpoel al twee nummer één-hits op zijn palmares. Festivalgangers oefenen alvast hun beste Kempisch accent. Van Echelpoel speelt op zondag 25 juni op Factor J.

Dr Lektroluv krijgt op vrijdag 23 juni versterking van Faisal, de huidige nummer één-dj in België. De Limburgse dj maakt tegenwoordig ook furore als sidekick in De Ideale Wereld en als één van de huis-dj's van Studio Brussel. Zijn mix van hiphop, funk en alles waar swag in zit, zullen voor een 'hete' dansvloer zorgen.

Factor J² krijgt dit jaar een fikse update. De tent maakt plaats voor een open en een gezellige ruimte die helemaal in de sfeer van de huidige festivals zit. Nieuw dit jaar zijn ook de afsluitende dj's op iedere avond. Zaterdagavond wordt het podium gehost door Whatever! met The Whatevers en Jules X die beiden een rock-'n-roll set zullen draaien waarbij ook andere genres niet geschuwd worden. Op zondag wordt het knallen geblazen met M&T. Het drum 'n bass-duo host de laatste avond: M&T feat. MC Mota en RTTN feat. MC Seko mogen Factor J² afbreken.

Exotisch stadscentrum


De line-up wordt verder aangevuld met Bai Kamara Jr., een urban gipsy uit Brussel met roots in Sierra Leone. Zijn r&b en soul zal niemand onberoerd laten op zondag 25 juni op de Main Stage.

Meer funk en soul uit Spanje met The Excitements: een ontzettend strakke live band die doet hunkeren naar de jaren 50 en 60. Tina Turner en Etta James zijn niet ver weg.

Op 22 mei worden de laatste namen aangekondigd voor Genk on stage. Onder andere de Genkse artiesten en de Kids on stage-acts worden dan aangekondigd en last but not least worden twee nieuwe festivalpodia bekendgemaakt. Eerder werden o.a. Gogol Bordello (US), Milow, Stan Van Samang, Cleymans & Van Geel, Arno, Meuris XL, Meskens in Motown, Tamino, Tout Va Bien en Het Zesde Metaal op de wereld losgelaten.

Meer info

Genk on stage vindt plaats op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 juni.

www.genkonstage.be


› Gepubliceerd vrijdag 12 mei 2017 om 09:00 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Festival

dinsdag 16 juni 2020 om 12:09 uur

› Dranouter Zomersessies: programma voor juli bekend

donderdag 4 juni 2020 om 10:43 uur

› Red de festivalzomer met Festihof

woensdag 15 april 2020 om 20:09 uur

› Rock Zottegem komt terug in zomer 2021

woensdag 15 april 2020 om 20:07 uur

› Suikerrock verplaatst naar 2021

woensdag 15 april 2020 om 20:05 uur

› Stad Genk annuleert Genk On Stage


Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook