Sterrennieuws
Theater | Vlaanderen

› Schippersstraat in de Rode Zaal van het Fakkeltheater

Vanaf volgende week start de voorstellingenreeks van Schippersstraat in de Rode Zaal van het Fakkeltheater.

Schippersstraat van Jos Houben met muziek van John Lundström werd 40 jaar geleden gecreërd in het EWT-Randstadtheater in Deurne. In de cast toen schitterden o.a. : Paula Keyser, Guusje Van Tilborgh, Serge-Henri Valcke, Rik Bravenboer, Eddy Hollants en Alex Van Haecke. Toen Alex Van Haecke in 1983 zijn eigen theatergezelschap oprichtte, later bekend geworden als Theater Zeemanshuis, werd het stuk geprogrammeerd in het nu reeds afgebroken Zeemanshuis. In totaal zou Theater Zeemanshuis, gespreid over verschillende seizoenen, 200 voorstellingen spelen van Schippersstraat, zelfs ook in de Arenbergschouwburg en het Echt Antwaarps Teater.

Vanwege de 40ste verjaardag van het stuk herneemt Theater Zeemanshuis, dat nu zijn voorstellingen speelt in het Fakkeltheater, het stuk als zomerproductie in de Rode Zaal.

Synopsis, info en tickets

SCHIPPERSSTRAAT

Auteur : Jos Houben
Muziek : John Lundström
Regie : Alex Van Haecke
Cast : Anita De Merlie, Stijn Van Haecke, Magalie van Puyvelde, Chloë Fund, Danny Brosens, Jan Roos, Jan Tiebos, Nadia Halens, Maria Van den Sande, Alex Van Haecke, Lars Lemmens, Patrick Puttenaers, Sven Machtelinckx en Stefaan van Puyvelde

Zomer 1922. Het is slecht weer. Dat werkt bij heel wat autochtonen van Het Schipperskwartier op de zenuwen. Zowel bij Marie, de bazin van het “logementshuis” voor Noorse en Zweedse zeemannen, als bij Jos de polis, Lieske de wasvrouw, drankorgel/pianist Gerard en de meisjes Bet en Jeannette.

Spitum, het wat gehandicapte manusje-voor-alles, trekt zich van het weer niks aan. Hij is volop bezig met het zoeken naar de schat van Brabo en Stavros de Griek blijft, als lokale pooier, door de Schippersstraat swingen. De matrozen Sven, Birgen en Sören proberen met liters “bok” hun heimwee naar huis wat weg te spoelen en tante Mit komt in “de koffendras lezen” om al dan niet de toekomst te voorspellen. En dan verschijnt ook nog Jef, de man van bazin Marie, na 32 jaar opnieuw in haar leven.

“Schippersstraat” vertelt met een lach en een traan het authentieke verhaal over de kinderjaren van volkszanger John Lundström. De milieuschets over het reilen en zeilen in de ooit wereldwijd gerenommeerde Antwerpse Rosse Buurt mag als cultureel erfgoed beschouwd worden.

Info en reservatie : www.theaterzeemanshuis.be / www.fakkeltheater.be / 070 246 036

Voorafgaand aan de voorstelling kan het publiek ook reserveren voor: "Schippersstraat, DE WANDELING". Gidsen van Vizit Antwerpen nemen u mee naar het Antwerpse Schipperskwartier voor een wandeling vol onthullende, grappige en straffe verhalen over vroeger en vandaag.
€12pp / reservatie wandeling via www.vizit.be / antwerpen@vizit.be / 09 233 76 89


› Gepubliceerd woensdag 9 augustus 2017 om 16:00 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2019
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook