Sterrennieuws
Televisie | Vlaanderen

› Renners koersen dwars door het Hageland

Van Aarschot tot aan de citadel van Diest via onverharde grindwegen, pittige hellingen en heel wat kasseistroken. Dat staat de renners zaterdag 5 augustus te wachten in de zesde wedstrijd van de Napoleon Games Cup: Dwars door het Hageland. Vorig jaar werd de eerste editie van deze koers gewonnen door Niki Terpstra. Wie neemt de fakkel over? Misschien is dat wel Wout Van Aert, die vorig jaar nummer 2 werd. Al zal hij moeten afrekenen met die andere alleskunner op de fiets: Mathieu van der Poel.

Voor de tweede editie van Dwars door het Hageland werd het parcours hier en daar wat aangepast. “Met niet minder dan 27 stroken met kasseien of onverharde weg, 7 hellingen en zo’n 2.000 hoogtemeters wordt het gegarandeerd nog spannender dan vorig jaar”, vertelt voormalig wielrenner en organisator Nick Nuyens.

EXTRA LANGE UITZENDING BIJ VTM

Iedereen kan de wedstrijd live volgen bij VTM, op VTM.be en via de VTM NIEUWS-APP vanaf 15.40. Live commentaar komt van VTM wielerkenner Merijn Casteleyn. Hij krijgt als co-commentator Gianni Meersman naast zich, de profrenner die vorig seizoen zijn carrière voortijdig moest stoppen om gezondheidsredenen.


› Gepubliceerd donderdag 3 augustus 2017 om 11:10 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook