Sterrennieuws
Film | Vlaanderen

› Regisseur Kristof Hoornaert wint Breakout Director of the Year voor film Resurrection

Regisseur Kristof Hoornaert won gisteren de prijs voor 'Breakout Director of the Year' op het Capri Hollywood International Film Festival in Italië, voor zijn langspeeldebuut 'Resurrection'. Andere belangrijke awards gingen in Capri onder meer naar Christopher Nolan (Beste regie voor Dunkirk), Get Out (Beste film), Frances McDormand (Beste actrice voor Three Billboard Outside Ebbing, Missouri) en James Franco (Beste acteur voor The Disaster Artist). Matthias Schoenaerts won twee jaar geleden de prijs voor 'Breakout Actor of the Year' in Capri.

Kijken


'Resurrection' ging in wereldpremière op het voorbije Film Fest Gent en maakte ook al een opgemerkte passage op het Black Nights Film Festival in Tallinn. Later deze maand is de film nog geselecteerd op het Internationaal Filmfestival van Rotterdam. De film loopt in de Belgische zalen vanaf volgende woensdag 10 januari.

'Resurrection' is de eerste langspeelfilm van Oostendenaar Kristof Hoornaert (°1980), na drie kortfilms die internationaal hoge ogen gooiden en op verschillende belangrijke festivals in de prijzen vielen (Kain, The Fall en Empire). De hoofdrollen zijn voor Johan Leysen (The American, Jeune et jolie) en Gilles De Schryver (Hasta La Vista, Code 37). Rimvydas Leipus (Khadak, N: The Madness of Reason) stond achter de camera.

Synopsis:


Een oude kluizenaar die zich jarenlang heeft afgezonderd van de beschaving neemt uit medelijden een jongeman in huis die hij halfnaakt heeft aangetroffen in de natuur. De jongeman weigert echter te spreken. Toch ontstaat er een band tussen hen. Als op een dag de politie aanklopt, komt de oude man te weten dat de jongeman iemand heeft vermoord. De oude man staat voor een hartverscheurende keuze: wat doet hij met de moordenaar in zijn huis?

'Resurrection' is een productie van Geoffrey Enthoven en Mariano Vanhoof voor Fobic Films, met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds, Flanders Image, het STAP programma van Telenet, het Creative Europe MEDIA programma van de Europese Unie, Flanders Film Funding, en de Tax Shelter van de Belgische Overheid.


› Gepubliceerd donderdag 4 januari 2018 om 12:33 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Film

zondag 13 oktober 2019 om 20:23 uur

› Nieuwe trailer voor Charlie's Angels

woensdag 14 augustus 2019 om 18:00 uur

› Eerste trailer voor film Little Women


Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook