Sterrennieuws
Festival | Vlaanderen

› Reggae Geel 2019 maakt eerste namen bekend

Reggae Geel 2019 komt eraan! Vorig jaar werd de 40e editie nog een groot fees en nu maakt het festival de eerste namen voor dit jaar bekend. Het belooft weer een topeditie te worden. Eentje waarbij de temperaturen naar tropische hoogtes zullen stijgen.

Als headliner op zaterdag wordt niemand minder dan Buju Banton verwelkomd. Terug van 8 jaar en 7 maanden weggeweest en nu al wereldwijd bejubeld voor zijn Long Walk to Freedom-show die maar liefst 40.000 reggaefans uit de hele wereld naar Jamaica trok. Nu heeft Reggae Geel hem voor de allereerste keer kunnen strikken om een feestbom over onze weide te ontsteken! Met andere woorden: een niet te missen artiest tijdens dit festivalseizoen.

Ook vrijdag wordt een knaller, want dan zien we dancehall-legende Busy Signal op het hoofdpodium. Zorg dat je die dag zeker uitgeslapen bent en genoeg energy-smoothies drinkt om helemaal los te gaan tijdens zijn performance op de mainstage!

Natuurlijk zijn Buju en Busy niet de enige grote artiesten die je mag verwachten. Op vrijdag 2 augustus komen onder anderen The Congos, I Wayne, Bushman, Agent Sasco (ook bekend als Assassin), Kranium, en Warrior Sound voor sfeer zorgen. Namen als Richie Spice, David Rodigan meets King Jammy, Kumar, Keida, en nog vele anderen zie je op op zaterdag 3 augustus. Kortom: 2 dagen, 80 acts, en 4 podia vol reggae-genot!

Maar wat heeft Reggae Geel dit jaar eigenlijk nog meer in petto? Het festival mag met trots hun nieuwe Tallawah Stage voorstellen. Tallawah is de samenvoeging van de vroegere Yard en Skaville podia. Je kan er een mix van nieuw talent, akoestische sets, reggae-yoga-sessies, ska-artiesten en nog veel meer verwachten.

Er is ook goed nieuws voor wie er als de kippen bij wil zijn. De festivalcamping gaat namelijk al op donderdag 1 augustus om 18 uur open. En de kampeerders zullen zich daar niet hoeven te vervelen. Want diezelfde donderdagavond kan je in de One Love Tent aan de camping terecht voor de Pre-Party.

Afspraak dus op Reggae Geel 2019, het festival dat bekend staat om zijn goede sfeer, lekker eten, leuke winkeltjes, eco-vriendelijkheid, fair-trade, en vooral veel samenhorigheid...

Meer nieuwe namen volgen binnenkort!

Info en tickets

Reggae Geel 2019 op vrijdag 2 en zaterdag 3 augustus 2019
Malosewaver, 2440 Geel, België

Festivalcamping open vanaf donderdag 1 augustus, 18 uur
Pre-Party op donderdag 1 augustus, ’s avonds op de camping.

Voor meer info en tickets, surf naar www.reggaegeel.com


› Gepubliceerd donderdag 18 april 2019 om 14:07 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Festival

woensdag 15 april 2020 om 20:07 uur

› Suikerrock verplaatst naar 2021

woensdag 15 april 2020 om 20:05 uur

› Stad Genk annuleert Genk On Stage

woensdag 15 april 2020 om 19:15 uur

› Rock Herk verplaatst naar 16 en 17 juli 2021

woensdag 15 april 2020 om 19:12 uur

› Ook Graspop Metal Meeting uitgesteld naar 2021


Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook