Sterrennieuws
Theater | Vlaanderen

› PRIMEUR: Zeg 'ns AAA in november 2018 in Rode Zaal van het Fakkeltheater

Ben en Jerry van Take Twee Producties hadden deze week aan Sterrennieuws een ongelofelijke primeur te vertellen. Het theaterduo brengt de theaterversie van het succesvolle Zes 'ns AAA op de Vlaamse theaterplanken. Ze hebben het alleenrecht om het stuk te brengen in november-december 2018 in de Rode Zaal van het Fakkeltheater Antwerpen. Het is alvast uitkijken wie huishoudster Mien Dobbelsteen zal spelen!

Zeg 'ns AAA was in de jaren '80 en '90 één van de langstlopende en populairste Nederlandse sitcoms. De serie beslaat maar liefst uit 212 afleveringen. Sinds maart 2009 werd er zelfs een nieuwe versie van de serie Zeg 'ns Aaa uitgezonden op de Nederlandse zender RTL 4. In Nederland was Zeg 'ns AAA reeds als toneelstuk te bekijken met de originele cast in de hoofdrollen. Nu is Vlaanderen aan de beurt in een productie van Take Twee Producties!

Synopsis

In de serie staat de huisarts en alleenstaande moeder Lydie van der Ploeg centraal met haar zoon Gert-Jan en dochter Nancy. Ze heeft een huishoudster Mien Dobbelsteen die is getrouwd met bouwvakker Koos Dobbelsteen. Lydie, die erg vergeetachtig is, krijgt een relatie met chirurg Hans Lansberg waarmee ze later trouwt. Dochter Nancy vertrekt naar het buitenland en in haar plaats komt de vriendin van Gert-Jan, Pien inwonen. Na de geboorte van hun zoon scheiden ze en vertrekt Pien. Gert-Jan krijgt een nieuwe vriendin Teuntje. Later vertrekken ook Gert-Jan, die ook huisarts is geworden en compagnon van Lydie is, met Teuntje naar het buitenland. Daarna komt het nichtje van Hans, Wiep inwonen en krijgt later een relatie met de nieuwe compagnon van Lydie, John Wijntak en ze gaan in het huis naast Lydie wonen. Aan de andere kant woont geruime tijd buurman Buys maar die vertrekt naar Moskou. De zuster van Mien Dobbelsteen, Annie, trouwt later met de vriend van Koos, scharrelaar Jopie Schellenduin.

Cast en decor Vlaamse theaterversie Zeg 'ns AAA

Ben Bervoets zal in de Vlaamse theaterversie niet meespelen, maar zal de regie en de decorbouw op zich nemen. "In Nederland hebben ze het theaterstuk gespeeld met een draaiplateau met in totaal een 4 & 5-tal decors. Wanneer ik het stuk ging bekijken, vond ik dat het decor te snel wisselde tussen de verschillende ruimtes. Dit gaat we niet doen op deze manier. We maken een decor in twee delen: de living én de praktijk van de dokter. Wat er zich afspeelt in de keuken kunnen we ook perfect in de living spelen."

In Vlaanderen werd het stuk nog nooit gespeeld. Take Twee Producties kreeg de rechten op het script en brengt het nu naar het Fakkeltheater. Het plan is om het stuk ook wat te 'verantwerpsen'. "Het stuk zou ook in Antwerpen afspelen. Mien Dobbelsteen zal ofwel heel plat Antwerps praten ofwel met een echt oer-Nederlands accent.

We hebben een spectaculaire cast in gedachten," lossen Ben en Jerry aan Sterrennieuws. Jerry Verhaert en Cathy Petit zullen alvast deel van de cast uitmaken en verder zijn er een hele reeks bekende acteurs gecontacteerd. Professioneel als we zijn, lossen we de namen van de cast pas binnenkort.

Wat in theaterseizoen 2017-2018?

De eerste productie is 'Wat een soep' (september-oktober 2017), gevolgd door 'Ja Chef, Nee Chef' (november-december 2017). 'De Seut' staat geprogrammeerd in maart 2018. Met 'Showboys' sluiten ze het seizoen af in mei-juni 2018.

Klein maar moedig
Take Twee Producties brengt ook authentiek poppentheater tot leven. Er wordt tijdens deze druilerige zomer hard gebouwd aan de decors en alle poppen worden ontworpen. 'Het Fortuin van Baron Pluim' valt te bekijken in de herfst- en kerstvakantie, terwijl 'De Zevende Dwerg' geprogrammeerd staat in de krokus- en paasvakantie.

De tickets voor hun nieuwste en vijfde speeljaar vliegen nu al de deur uit. Dus wees er tijdig bij en reserveer tijdig uw plaatsen via www.fakkeltheater.be of 070/246.036


› Gepubliceerd vrijdag 28 juli 2017 om 18:00 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook