Sterrennieuws
Theater | Vlaanderen

› Premi√®re in het Noordteater van Het leven zoals het is‚Ķ De Wijkagenten

Het Noordteater op de Sint-Nicolaasplaats (naast de Lange Nieuwstraat) organiseerde gisteren de premièrevoorstelling van Het leven zoals het is… De Wijkagenten. In deze komedie van auteur Brik Van Dyck krijg je inzage in een team wijkagenten die gevraagd worden om van hun televisieprogramma een theaterversie te maken. Ze worden daarbij bijgestaan - of is het eerder geplaagd - door een theaterregisseur die een erg eigen visie heeft op theatermaken.

Synopsis

De wijkagenten uit de populaire tv-serie ‚ÄėHet leven zoals het is‚Ķ‚Äô trekken naar het theater om een toneelstuk rond hun geliefde politiekorps op te voeren. Maar al bij de eerste repetities botsen de onervaren amateur-toneelspelers op de harde en vaak bizarre wetten van de theaterwereld. En vooral op de autoritaire regisseur die geen kans onbenut laat om die ‚Äėknoeiers‚Äô van de politie te schofferen. Als deze excentrieke en elitaire theatermaker zijn oog dan nog eens laat vallen op √©√©n van de agenten, dreigt de hopeloze situatie helemaal te ontsporen. Ontpoppen onze helden van de straat zich tot rasechte theateracteurs of wordt dit stuk hun finale ondergang?

In deze humoristische voorstelling leren de personages (en ook het publiek!) het verschil tussen cour en jardin. Je leert bovendien dat PV's en PV’s en GAS-boetes snel uitgeschreven kunnen worden, maar ook snel kunnen geseponeerd worden. Maar kan een sterm politieteam gebroken worden door een eigenzinnige regisseur of houdt het stand?

Info en tickets

Het leven zoals het is… De Wijkagenten, nog tot 6 oktober 2018

Noordteater, Sint-Nicolaasplaats 3-5 (Lange Nieuwstraat), 2000 Antwerpen

Info en tickets: +32 (0)3 231 20 08 of info@noordteater.be of via http://www.noordteater.be


› Gepubliceerd zondag 9 september 2018 om 09:00 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook