Sterrennieuws
Internet | Vlaanderen

› Pink Ambition meisje An-Katrien Casselmans heeft diabetes

Het is vandaag Wereld Diabetes dag. An-Katrien Casselmans, één van de meisjes van Pink Ambition, heeft al geruime tijd diabetes, maar ze zit helemaal niet stil. Sinds begin juli wordt er in België aan diabetes type–1 patiënten een sensor terugbetaald die in je vinger prikken overbodig maakt. An-Katrien maakt hier dankbaar gebruik van.

Kijken


De sensor helpt diabetes patiënten om hun glucose level beter te monitoren en het verbetert hun levenskwaliteit aanzienlijk. 4 tot 8 keer per dag prikken is niet langer nodig én de evolutie van het glucoseniveau is perfect te volgen. De sensor (ongeveer zo groot als een muntstuk van 2 euro) wordt op de bovenarm van de patient geprikt en kan twee weken blijven hangen. Om je glucoseniveau te meten volstaat het om de scanner even boven die patch te houden: dan krijg je meteen je huidige niveau en de evolutie (stijgend of dalend). Deze monitoringtechniek is nu officieel erkend omwille van de voordelen die het biedt aan diabetici.

Het ‘probleem’ is echter dat de sensor zichtbaar is op de arm, en dat veel mensen toch wat afschrikt omdat ze hun ziekte dan niet meer verbogen kunnen houden. An-Katrien besloot het taboe te doorbreken en plaatste een tijdje een foto van de sensor op haar Instagram-account. De reacties van haar 85.000 volgers bleven niet uit en daar schrok ze zelf ook wat van. Heel veel mensen bewonderen haar om het feit dat ze dat online gezet heeft. Vandaag postte ze naar aanleiding van wereld diabetes dag een filmpje op haar YouTube-kanaal dat ook al 2000 keer bekeken werd.

An-Katrien Casselmans hoopt nu zelf dat veel mensen haar voorbeeld volgen en een sensor durven aanschaffen want het heeft haar leven aanzienlijk gemakkelijker gemaakt.


› Gepubliceerd maandag 14 november 2016 om 17:00 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Internet

maandag 24 februari 2020 om 17:57 uur

› Generation M helpt jongeren bij de eerste keer

woensdag 1 januari 2020 om 00:00 uur

› Een gelukkig 2020 gewenst!

dinsdag 1 januari 2019 om 00:00 uur

› Een gelukkig 2019 gewenst!


Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook