Sterrennieuws
Muziek | Vlaanderen

› Phil Kevin & Guy Neve verrassen met duet De Mallemolen

Phil Kevin en Guy Neve brengen de klassieker 'De Mallemolen' in duet! Een onverwachte, verrassende samenwerking voor velen misschien, maar eigenlijk is het dat niet, want hun muzikale verhaal vertoont vele gelijkenissen en beide zangers kwamen het voorbije jaar letterlijk in een muzikale mallemolen terecht.

Kijken


Meer dan 26 jaar na het enorme succes van 'Komaan en doe het', staat Phil Kevin er weer helemaal! De jonge kerel met lange blonde krulharen, maakte plaats voor een volwassen man, die met hernieuwd enthousiasme en de succesvolle singles 'Laat me' en 'Mag ik de zon laten schijnen', zijn plaatsje in de Vlaamse muziekwereld terug wist op te eisen. Phil Kevin werkt momenteel volop aan een nieuw full album, dat we begin 2017 mogen verwachten. Ook Guy Neve doorspartelde al heel wat muzikale watertjes. Als 19-jarig talent werd hij onder zijn echte naam Guy Cosemans laureaat van 'Ontdek-De-Ster' en hij bevestigde nadien zijn muzikale kunnen als winnaar van de Baccarabeker in 1982. Dit resulteerde in veelvuldige TV optredens in de jaren tachtig als "Daniël Davis". In 1989 besloot Guy het commerciële circuit te verlaten en uit het licht van de schijnwerpers, maar met de nodige tijd en aandacht voor z'n gezin, een inspirerend en voor hem voldoening schenkend muzikaal parcours af te leggen. Een jaar geleden bracht de "gentleman crooner" het album 'Vitaal' op de markt, waarop Guy de mensen meeneemt op een nostalgische trip naar het Amerika van de jaren vijftig en vroege sixties, de tijd van vinyl, jukeboxen, petticoats, vetkuiven, maar ook de heerlijke "popcornhits". Hij verzamelde tal van deze tijdloze en swingende classics en voorzag ze van leuke Nederlandstalige teksten. Het album, met singles als 'Dream Lover', 'Ik was nog nooit in Saint-Tropez' en 'Oh Laura', werd een schot in de roos. In die mate zelfs dat Guy onlangs voor 'Vitaal' een loftrompet mocht ontvangen voor 'Best verkochte album via Reuzekeuze.be', op het gala van de 'Loftrompetten voor de Vlaamse Amusementsmuziek' van Ment TV en Vlapo.

Dat Phil Kevin en Guy Neve nu samen de klassieker van Heddy Lester uit 1977 nieuw leven inblazen, is dus zeker geen toeval, want in de mallemolen van het leven, draaiden ze beiden al meer dan hun eigen rondjes mee.

'De Mallemolen', de nieuwe single van Phil Kevin & Guy Neve, is HIER verkrijgbaar op iTunes en kan u beluisteren op Spotify!


› Gepubliceerd donderdag 8 december 2016 om 19:10 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook