Sterrennieuws
Festival | Vlaanderen

› Paulusfeesten van 10 tot en met 16 augustus 2017

De Paulusfeesten zijn aan de 45ste editie toe. Naar aanleiding van de jubileumeditie staan de Paulusfeesten opnieuw in het teken van ‘Kerst in de zomer’. Back to the roots. Een verwijzing naar de oorsprong van de feesten.

Cafébaas Iwein Scheer organiseerde 45 jaar geleden in de zomer een kerstfeest voor een vriend die klaagde dat hij niet in de kerstperiode verjaarde. Wees dus niet verrast als er straks sneeuwvlokken uit de lucht vallen. De Paulusfeesten lokken jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers naar het Sint-Petrus-en Paulusplein. Wij geven 4 redenen waarom dat straks opnieuw zal gebeuren.

1. Levende legendes

Niemand minder dan Arno sluit op woensdag 16 augustus de Paulusfeesten af. “O la la la, c’est maginfique”. Toch? Arno trad al eens op tijdens de 25ste verjaardag van het festival. Het werd een legendarische show. Wedden dat hij straks nog beter doet?

Ook op de openingsavond ontvangen de Paulusfeesten levende legendes: Soulsister. Vorig jaar kon je nog genieten van een verrassingsoptreden van Jan Leyers terwijl P.P. Michiels het plein veroverde. Deze editie staan ze ‘au grand complet’ op het podium.

En dan is er nog Willy Willy. In het verleden bekend van Arbeid Adelt!, The Scabs en Vaya Con Dios. Tegenwoordig van de Voodoo Band. Met nog steeds rock 'n roll die recht uit het hart komt. Net zoals Arno te bewonderen op de slotdag.

De vreemde eend in de bijt ten slotte: Herr Seele. De pianostemmer en -restaurateur, kunstenaar, brein achter Cowboy Henk, komt op zaterdag 12 augustus zowaar plaatjes draaien op het Paulusplein. Wat velen niet weten, Herr Seele is ook een muziekfanaat en verzamelaar van vinylplaten.

2. Lokaal talent

De Paulusfeesten trekken jaarlijks de kaart van lokaal talent. Op zondag 13 augustus is er de intussen gekende DJ-night met Oostendse dj’s. Op de affiche Mr Helios, Djonah, Pudde & Steve ChilleM, Bkay, en Dimaro.

Maar er zijn ook heel wat optredens van lokale bands. Zoals Shore Shot, het Oostendse collectief dat werd samengebracht door drummer/beatmaker Renaud Debruyne. Zij brengen op de openingsdag een magische mix van hiphop, soul, funk en jazz naar het Paulusplein. Nog op het Paulusplein: Cloud Nine Soul Revue, een motownband van elf muzikanten (vrijdag 11 augustus), het reggae-dancehall collectief East End Rock (donderdag 16 augustus) en de Seagulls (donderdag 16 augustus). Deze jonge surfers uit Oudenburg brengen surfpop met zelfgemaakte gitaren, mondharmonica, stompbox en tal van percussie-instrumenten.

Op Pier en Pol is het uitkijken naar Free Thinkers Clan (zaterdag 12 augustus), maar vooral naar Kleine Sanders (donderdag 10 augustus). De hiphoppers hebben net het album ‘Ostende’ uit, met daarop een nummer speciaal geschreven voor deze Paulusfeesten.

3. Sfeermakers


De sfeer staat centraal op de Paulusfeesten. Via de drank- en eetstandjes, het straattheater en de randanimatie, maar ook door de optredens op het podium. Zal daar ongetwijfeld voor zorgen: Gunther D. Het enfant terrible van Studio Brussel zal de Paulusparty op vrijdag 11 augustus op een zo fout mogelijke manier afsluiten.

Voor even foute muziek met minstens even vele ambiance kan je op dinsdag 15 augustus ook terecht bij DJ Moustache op het Paulusplein. De Oostendse moppentapper pakt weer uit met zijn jukeboxlijstjes, inclusief videoclips. Of je kunt ook gewoon zelf voor de sfeer zorgen tijdens ‘Oostende Zingt’, op Pier en Pol op dinsdag 15 augustus.

4. Festivaltoppers

Geen festivalaffiche zonder grote namen. Alsof een greep uit de al vermelde artiesten hierboven nog niet volstaat, sommen we er nog enkele op.

Laura Tesoro bijvoorbeeld. Sinds ze knap tiende eindigde op het Eurosongfestival 2016 ging het heel snel voor deze rijzende ster. En dat zal ze ook bewijzen op Pier en Pol op zaterdag 12 augustus.

Diezelfde avond nog een topper op het podium: Ertebrekers, het nieuwste project van frontman Flip Kowlier. In gans België verstaan ze niets van hun hit ‘de zji’. Wedden dat de feestvierders op het Pier en Pol straks wél luidkeels meezingen?

Scala & Kolacny Brothers ten slotte willen we jullie ook niet onthouden. Wat in 1996 begon met een koor van 18 meisjes, is uitgegroeid tot een ensemble met 200 leden. Ze brengen klassieke muziek en Nirvana door elkaar, ze leverden de soundtrack voor The Social Network, en hadden een gastoptreden in The Simpsons. Verwacht je dus maar aan een rockoptreden, nét dat iets anders.

Info en tickets

10/08 - 16/08/2017
Sint-Petrus- en -Paulusplein & Pauluspleintje
Toegang: Gratis

Meer info & programma: http://paulusfeesten.be


› Gepubliceerd donderdag 10 augustus 2017 om 14:35 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Festival

woensdag 15 april 2020 om 20:07 uur

› Suikerrock verplaatst naar 2021

woensdag 15 april 2020 om 20:05 uur

› Stad Genk annuleert Genk On Stage

woensdag 15 april 2020 om 19:15 uur

› Rock Herk verplaatst naar 16 en 17 juli 2021

woensdag 15 april 2020 om 19:12 uur

› Ook Graspop Metal Meeting uitgesteld naar 2021


Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook