Sterrennieuws
Televisie | Vlaanderen

› OUTtv toont deze week al 32 Songfestivalkandidaten op 1 podium

Homo’s en het Songfestival: het is een onlosmakelijk huwelijk zoals Nicole en Hugo. Daarom zendt de internationale homozender OUTtv, in België te bekijken via de pakketten Play & Play More van Telenet, op woensdagavond 2 mei om 21u35 ‘Eurovision in Concert’ uit: een tweedelige muziekshow waar maar liefst 32 deelnemers van het huidige Eurovisiesongfestival hun nummer volledig live aan elkaar laten horen. Een tv-primeur. Daarnaast houdt de gay zender een online Eurovisiepoll. Sinds 2010 stemmen telkens meer dan 3.000 holebi’s op het Songfestivalnummer waarvan zij denken dat zou moeten winnen. De pollwinnaar ontvangt dan van Eurosongkenner Jens Geerts de felbegeerde OUTmusic Award nog voordat het liedjesfestijn effectief op tv losbarst.

“Ieder jaar weer vragen verschillende media ons naar de Songfestivalvoorspellingen van de homogemeenschap. Homo’s hebben nu eenmaal goede voeling met Songfestivalmuziek,” legt Marc Putman, CEO OUTtv Europe, uit. “Tot en met vorig jaar draaide de OUTmusic Award ook enkel en alleen om het nummer dat het best in de smaak viel bij de LHBTQ-gemeenschap. In tegenstelling tot het daadwerkelijke festival, hadden de artiest, de live-uitvoering en de persoonlijke of politieke boodschap van de artiest geen invloed op de OUTmusic-stemmen. De focus lag puur op het liedje. Dit jaar ligt dit anders want die hard fans kunnen aanstaande woensdag al 32 deelnemende kandidaten, waaronder de Belgische Sennek, live aan het werk zien op OUTtv.”

Twee weken geleden traden maar liefst 32 deelnemers van het komende Songfestival op onder de noemer ‘Eurovision in Concert’ in Amsterdam. Een promoconcert dat georganiseerd werd door enkele Eurovisiefans. De show werd volledig op beeld vastgelegd door OUTtv, inclusief met backstage interviews met de artiesten. “Het is historisch dat zoveel huidige deelnemers al tegelijk op één professioneel podium op tv te zien zullen zijn nog voor de grote Songfestivalfinale op 12 mei daadwerkelijk heeft plaatsgevonden,” aldus Putman.

Stemmen voor de jaarlijkse OUTmusic Award kan tot en met 3 mei middernacht via www.out.tv of via de rechtstreekse link https://app.je/outmusic2018. Naar goede gewoonte reikt de Belgische OUTtv-presentator en Eurovisiekenner Jens Geerts dan in Lissabon de award uit aan de uiteindelijke winnaar. Eveneens krijg je vanaf 7 mei dagelijks om 20u00 het laatste Songfestivalnieuws rechtstreeks vanuit Lissabon in het programma ‘Lisbon Calling!’. Geerts brengt hierbij verslag uit met interviews, exclusieve backstagebeelden en een inkijkje in het gay nachtleven van Lissabon.
“Als aanvulling lanceren Poules.com en OUTtv op 1 mei de OUTtv Eurovision Poule,” zegt Putman, “Hierbij kan elke Songfestivalkijker vooraf of tijdens de uitzendingen zijn of haar voorspellingen doorgeven. De poule sluit telkens 5 minuten na het laatste optreden, zowel tijdens de twee halve finales als tijdens de grote finale op zaterdag 12 mei. De klassieke papierenlijstjes zijn anno 2018 passé. Je kan nu je eigen minipoule starten met vrienden, je favoriete kroeg of club. Bovendien zie je dankzij de poule ook meteen wie het Songfestival het best kan voorspellen en wie dus de Eurovision champion binnen jouw club of kroeg is. Daarnaast geeft OUTtv ook vele mooie prijzen weg aan de allerbeste Songfestivalvoorspellers, zoals een lang weekend voor twee personen in gay hotel Ritual in Torremolinos, Spanje. Aangeboden door Corendon. Maar je kan ook kans maken op het officiële Eurovisiesongfestival bordspel of drie maanden gratis OUTtv Pro Premium,” aldus Putman.


› Gepubliceerd dinsdag 1 mei 2018 om 00:05 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook