Sterrennieuws
Media | Vlaanderen

› Oscar And The Wolf grote favoriet voor de MIA's 2017

Kunstenpunt en de VRT hebben de genomineerden van de Music Industry Awards 2017 bekendgemaakt. De Vlaamse muziek- en showbizzjournalisten hebben per categorie vier genomineerden geselecteerd. Het is nu aan het publiek en de muzieksector om hun favorieten te kiezen.

Voor deze elfde editie van de MIA's zijn er maar liefst 35 groepen en artiesten genomineerd waarvan er 13 nog nooit eerder genomineerd werden.

Nieuw dit jaar is dat er prijzen worden uitgereikt in zeventien categorieën. Zes winnaars worden bepaald door stemmen vanuit de muzieksector, elf categorieën staan open voor het publiek. ‘Urban’ is de gloednieuwe categorie waarin het publiek zijn stem kan uitbrengen.

De MIA's worden uitgereikt op dinsdag 30 januari tijdens een zinderende show op Eén, live vanuit Paleis 12 in Brussel. Deze feestelijke awardshow kan worden bijgewoond door het publiek. Tickets zijn beschikbaar via mias.een.be.

Ontdek hieronder de grote kanshebbers en alle genomineerden.

Wie zijn de grote kanshebbers?

Oscar And The Wolf maakt het meeste kans om de grote winnaar van de avond te worden. Zijn zes nominaties zijn geen verrassing. 2017 was immers opnieuw een succesjaar voor Max Colombie. Soulwax volgt in het rijtje met maar liefst vijf nominaties.

Voor Coely wordt het ook een spannende avond. Zij kaapt vier nominaties weg, niet alleen voor ‘Solo vrouw’, ‘Album’ en ‘Artwork’, maar ook voor de gloednieuwe categorie ‘Urban’. In de categorie ‘Urban’ neemt ze het op tegen Roméo Elvis, Zwangere Guy en Brihang. Deze laatste dingt ook mee naar de award ‘Nederlandstalig’. Ook de band Stuff. mag vier nominaties achter hun naam laten optekenen.

Bazart, Amenra, Bart Peeters, Millionaire en Niels Destadsbader laten zich ten slotte ook opmerken met elk drie nominaties.

In de categorie 'Hit van het jaar' nemen Blanche, Milo Meskens, Regi en Van Echelpoel het tegen elkaar op.

Hoe kan het publiek stemmen?

Het publiek kan van vrijdag 1 december tot en met zondag 10 december stemmen voor zijn favoriet in de categorieën 'Alternative', 'Dance', 'Doorbraak', 'Groep', 'Nederlandstalig', 'Pop', 'Solo vrouw', 'Solo man', ‘Urban’, 'Vlaams populair' en 'Hit van het jaar’.


Stemmen kan via een.be/mias

De muzieksector beslist wie de MIA’s in de categorieën 'Album', 'Artwork', ‘Auteur/Componist', 'Live act', 'Muzikant' en 'Videoclip' mee naar huis neemt.


Later volgt er meer nieuws over de Lifetime Achievement Award en de Sector Lifetime Achievement Award.


› Gepubliceerd vrijdag 1 december 2017 om 09:35 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Media

woensdag 10 juli 2019 om 18:00 uur

› Dit zijn de Ensor-Nominaties

zondag 31 maart 2019 om 20:50 uur

› BREAKING: Gert en James stappen in de politiek

donderdag 9 augustus 2018 om 16:00 uur

› Royal Promotions vanaf nu ook in België


Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook