Sterrennieuws
Muziek | Vlaanderen

› NTREK dropt track met heel veel West-Vlaamse rappers

NTREK, de West-Vlaamse hiphopsensatie van het moment, maakt de kerstperiode nog iets feestelijker met de release van 'Heel veel West-Vlaamse rappers'. Zelden dekte een titel zo juist de lading, daar het een samenwerking betreft tussen maar liefst zestien rappers uit West-Vlaanderen. De track kwam eergisteren uit en valt te streamen op het soundcloudaccount van label Fake Records

Wat krijg je wanneer je zestien rappers loslaat over dezelfde productie, zestien rappers bovendien uit West-Vlaanderen, met voorsprong de provincie met de stevigste hiphopcultuur? Het antwoord liet lang op zich wachten, maar wordt bij deze eindelijk beantwoord door NTREK en hun kompanen. 'Heel veel West-Vlaamse rappers' is een dijk van een nummer geworden, waarbij de gezonde competitie tussen de vele mc's het niveau heerlijk omhoog tilt en het speelplezier van elke couplet spat.

Op de megacollab horen we, naast de leden van NTREK zelf, zowel gekende als minder gekende namen passeren. Morsdood, MC Equal, Rijm Tekkie Spans Man, No Exp., plukketuffer, Rah SA, Rookwalm, Vorre, WALTER EGO, Ja Zon, Samoerai, Robby Vk , Brihang & Connard laten stuk voor stuk horen dat hiphop in West-Vlaanderen levendiger is dan ooit en zouden wel eens een fantastische nieuwe kersttraditie in gang getrapt kunnen hebben.

Eerder verschenen nummers als 'Nieuwe wind' en 'Felip' zorgden al voor behoorlijk wat airplay en zwengelden de buzz rond de nieuwe release van NTREK stevig aan. Met resultaat. 'Calping', hun plaat die verscheen op 1 december, is een tijdsdocument en een eerlijke registratie van een lange periode waarin de leden van NTREK sterk evolueerden, zowel muzikaal als menselijk. In het voorjaar zal de groep uitgebreid spelen in heel Vlaanderen en rond de jaarwisseling verzorgen ze ook driemaal het voorprogramma van levende legendes 't Hof van Commerce in hun thuisbasis Izegem.

De plaat valt nu overal de beluisteren/downloaden via https://news.lnk.to/Calping.

Kopen via de Fake webshop doe je hier: http://fakerecords.bigcartel.com


› Gepubliceerd donderdag 27 december 2018 om 10:00 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook