Sterrennieuws
Televisie | Vlaanderen

› Nieuwe comedyquiz Holland-België op VTM

Hebben Hollanders een grote mond of zijn ze gewoon duidelijk? En waarom zijn ze dan toch altijd zo ‘duidelijk’ als ze in het weekend op een Antwerps terras zitten? Over al deze clichés, grote verschillen en kleine misverstanden wordt een robbertje uitgevochten in Holland-België. In deze comedyquiz worden teams van bekende Vlamingen en Nederlanders in verschillende ronden getest op wat ze van mekaar weten of zouden moeten weten: taal, vooroordelen, tradities, eten, cultuur, gewoontes, plaatsnamen en nog veel meer verschillen tussen Nederland en Vlaanderen. Van kaaskoppen tot Belgenmoppen, niets is te gek. Als er maar gelachen wordt!

De strijd tussen de buurlanden wordt geleid door Jonas Van Geel samen met de oer-Hollandse Art Rooijakkers. Koen Wauters en Guga Baúl vormen in aflevering 1 het Vlaamse team, dat elke week wordt geleid door kapitein Louis Talpe. Ruben Nicolai verdedigt Oranje, samen met stand-up comedian Martijn Koning en presentatrice Gwen Van Poorten.

VIND DE VERSCHILLEN

Wat zouden Vlamingen nooit bestellen op een Nederlandse menukaart? Wat valt Nederlanders meteen op als je de grens met België oversteekt? Wat zijn 'stekskes' voor de Nederlanders en wat bedoelen ze als iemand een flinke bos hout voor de deur heeft? Over deze vragen buigen de teams zich in aflevering 1. Team Vlaanderen probeert de Nederlanders uit te leggen wat ‘Mijnen Blauwen Geschelpten’ te maken heeft met ‘Una Paloma Blanca’, de wereldhit van de Nederlander George Baker. Herman Brusselmans vertelt de Nederlanders iets in sappig Gents, maar wat hebben ze ervan begrepen? En verstaan de Vlamingen iets in het Twents?

Elke aflevering bewijst dat ook winkelen bij onze noorderburen een hele opdracht kan zijn. Om beurten moeten de teams in een mobiele winkel in de studio producten zoeken die over de grens een andere benaming krijgen. Weten Koen en Guga wat een lekkerbek is? En waarmee komen de Nederlanders naar huis als ze van Vlamingen een boodschappenlijst met o.a. een pladijs, stekskes en een lekstok krijgen?

Nieuwe comedyquiz Holland-België vanaf woensdag 2 januari 2019 om 21.20 bij VTM


› Gepubliceerd maandag 31 december 2018 om 11:40 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook