Sterrennieuws
Musical | Vlaanderen

› (N)iemandsland staat op Cultuurmarkt van Antwerpen en extra voorstelling op zondag 23 september

Afgelopen week werd de kaap van 5.000 tickets overschreden en waren alle zes voorstellingen uitverkocht. Heel wat teleurgestelde mensen die te laat waren om een ticket voor het musicalspektakel (N)iemandsland te bemachtigen, krijgen nog één kans. Vanaf vandaag gaat er één extra voorstelling in de verkoop, namelijk op zondag 23 september. Het succes van de ticketverkoop viert vzw Kobie dit weekend op de Cultuurmarkt van Antwerpen.

Honderden vrijwilligers hard aan het werk

Het startschot voor dit project werd gegeven in januari 2018. Honderden vrijwilligers gaven zich op om voor en achter de schermen mee te werken aan (N)iemandsland, een musical over de doodendraad die Essen tijdens WOI afscheidde van de rest van de wereld. De voorbereidingen zijn al enkele maanden aan de gang. De decor-, attributen- en kledijploeg hebben het grootste werk achter de rug. De zang werd luidkeels geoefend en de dansjes zijn aangeleerd. Nu is regisseur Hannes Vandersteene volop bezig om alles te doen samensmelten op het podium. De repetities lopen vlot en iedereen zet alles op alles om een waar spektakel neer te zetten naar de aanloop van de première op 20 september.

(N)iemandsland op de Cultuurmarkt van Antwerpen

Op zondag 26 augustus is (N)iemandsland aanwezig op de Cultuurmarkt van Antwerpen. Je kan ons bezoeken bij onze kraam op de Groenplaats. Om 13.00 uur brengt een deel van de cast een voorproefje van het spektakel op het musicalpodium, ook op de Groenplaats. Het publiek krijgt vier liedjes te horen. Het is een perfecte manier om in de stemming van 100 jaar geleden te komen!

Waarom (N)iemandsland

In 2018 herdenkt de wereld het einde van de Eerste Wereldoorlog. Ook Essen bleef 100 jaar geleden niet gespaard. De beruchte ‘Doodendraad’ waarmee de Duitse bezetter onze gemeente afsneed, maakte diepe littekens in het landschap en in het alledaagse leven. Met een groots opgezette musical wil vzw Kobie deze opmerkelijke periode in onze dorpsgeschiedenis in herinnering brengen. Het belooft in 2018 een uniek massaspektakel te worden met meer dan honderd Essenaren op het podium!

Meeslepende oorlogsmusical

Luc Stevens Producties werkte voor Essen een uniek scenario uit. De kloostertuin van het college (Rouwmoer) vormt het historische decor voor een meeslepend oorlogsmusical. (N)iemandsland, in een regie van Hannes Vandersteene, vertelt de kroniek van een door de vijand bezette bevolking die, ondanks de dagelijkse strijd om te overleven, haar universele waarden en fundamentele normen nooit zal verloochenen.

200 figuranten, 150 helpers en duizenden toeschouwers

Vzw Kobie en Luc Stevens Producties gaan samen de uitdaging aan om liefst 200 figuranten, 150 helpers en duizenden toeschouwers, verdeeld over twee weekends en zes voorstellingen, vanop een overdekte tribune te laten genieten van dit massaspektakel. Het staat buiten kijf dat (N)iemandsland in september 2018 dé happening van Essen zal worden.

Verhaal opgebouwd rond emoties

(N)iemandsland is niet zo maar een ‘toneelstuk’ maar een groots opgezet dans-en muziektheaterspektakel dat zal plaatsvinden in de oude kloostertuinen. De massamusical zal de toeschouwer gedurende twee uren onderdompelen in de wereld van het Essense notarisgezin Pelgrims en het landbouwersgezin Van Loon tijdens ‘De Groote Oorlog’. Het verhaal is opgebouwd rond emoties, liefde, pijn, verdriet, geluk, tegenslag en samenhorigheid. (N)iemandsland zal iedereen, van groot tot klein, recht in het hart raken, beroeren en betoveren, een gebeuren dat in Essen en omgeving nog lang zal blijven nazinderen.

Info en tickets: https://www.essen.be/thema/1961/niemandsland


› Gepubliceerd vrijdag 24 augustus 2018 om 16:27 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook