Sterrennieuws
Musical | Vlaanderen

› Musical Blood Brothers van InTeam Producties op 6 april in première

Op vrijdagavond 6 april a.s. om 20.30 uur vindt de première plaats van de musical 'Blood Brothers' in de Rode Zaal van het Fakkeltheater in Antwerpen. InTeam producties brengt de musical Blood Brothers, na jarenlang succes in Londen, naar Vlaanderen terug, in een vernieuwend concept met in de 13-koppige cast een mix van veelbelovende afgestudeerde musicalacteurs en getalenteerde amateurs, live begeleid door een orkest van 6 musici.

Synopsis

Net verlaten door haar man en opgezadeld met twee kinderen waarvoor ze amper financieel kan zorgen, krijgt Mevrouw Janssens het nieuws te horen dat ze zwanger is van een tweeling. Ten einde raad gaat ze in op de vraag van de ongewild kinderloze Mevrouw De Leeuw om één van de baby’s aan haar af te staan. De ‘deal’ gebeurt in het geheim: de jongens mogen nooit te weten komen dat ze broers zijn. Door toeval leren Mickey en Edward, allebei opgegroeid in twee totaal verschillende milieus, toch elkaar kennen. Ze worden ‘bloedbroeders’, tot grote afschuw van Mevrouw De Leeuw. Ondanks een verhuis, waarbij de jongens opnieuw gescheiden worden, kruisen later toch weer hun paden. Hun vriendschap lijkt onverwoestbaar, maar de kansen die de ene door zijn opvoeding heeft gekregen, blijken een bron van jaloezie voor de andere. Is de bloedband, die ze (onbewust) delen, sterk genoeg om toch ‘bloedbroeders’ te blijven?

BLOOD BROTHERS, tekst en muziek door Willy Russell, was één van de langstlopende producties op het Londense West End en werd overladen met prijzen. In Nederland was de voorstelling in drie versies te zien, in 1989, 1999 en in 2015 met o.a. Vera Mann in de hoofdrol. In Vlaanderen was de productie slechts éénmaal professioneel te zien: in 2004 in een uitvoering door Studio 100 in Zaal Elckerlyck.

Met in de hoofdrollen: Jeroen Logghe en Jervin Weckx (als de tweeling Mickey en Edward), Liesbeth Roose als Mevrouw Janssens en Sarah Kefi als Mevrouw De Leeuw. Verder: Emelien Raats (Linda) en Berten Vanderbruggen (Sammy). Pieter Van Keymeulen, bekend van o.a. ‘Spring’ (Studio 100), maakt zijn rentré op het podium als Verteller.

In het ensemble: Elias Bosmans, Pieter Van Bavel, Filip Vanderhoeven, Annelies Van Dorsselaer, Eline Goetgeluk en Phaedra Segers.

Het grootste deel van de maincast is afgestudeerd aan gereputeerde musicalopleidingen, o.a. Musicalafdeling Conservatorium Brussel en Fontys Hogeschool Tilburg.

Over InTeam Producties

InTeam debuteerde in 2015 met de rockmusical Rent. Deze productie bleek een schot in de roos en werd tien keer gespeeld in een uitverkocht Fakkeltheater in Antwerpen. Na een flinke adempauze om een goede structuur op te zetten, brengt het jonge productiehuis in april 2018 de hitmusical ‘Blood Brothers’ van Willy Russell in de Rode Zaal van het Fakkeltheater.

De doelstelling van InTeam producties: het samenbrengen van bijzonder getalenteerde amateurs en pas afgestudeerde professionals in een kwalitatieve symbiose. Daarbij legt InTeam de nadruk op talentontwikkeling en werkervaring en doen daarvoor beroep op professionele ondersteuning. InTeam kiest voor het type musical dat gekenmerkt wordt door kleinschaligheid, relevantie en vernieuwing en brengt dit in een origineel en doorgedreven concept naar de scène.

Info en tickets

Creative team: Niels de Valk (regisseur), Hans Focking (producent), Pietro Ramman (muzikaal leider), Yannic Duchateau (decor- en kostuumontwerper), Pascale De Turck (zangcoach) en Frank De Peuter (bewegingsregie)

Orkest: olv Pietro Ramman (piano), Jacob Hus (basgitaar), Keanu De Poorter (keyboard), Sam Enthoven (slagwerk), Thomas Renard (gitaar), Jan Schaeken (saxofoon)

VOORSTELLINGEN op 5, 6, 7, 8, 11, 12, 13, 14 en 15 april in de Rode Zaal van het Fakkeltheater.

www.inteam-producties.be
tickets via www.fakkeltheater.be


› Gepubliceerd woensdag 4 april 2018 om 12:37 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2019
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook