Sterrennieuws
Festival | Vlaanderen

› Mooie afiche voor Wild in't Park 2019

De twaalfde editie van Wild in’t Park pakt wederom uit met een aantal straffe nationale en internationale artiesten. Met Therapy?, Milow, Hooverphonic, Stef Kamil Carlens, De Mens, … zou je denken dat je het weekend van 10/11/12 mei op de weide in Werchter moet zijn. Niets is minder waar! Op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 mei 2019 is het Wildemanspark in Herent weer dé plek om het festivalseizoen in te zetten.

Vrijdag 10 mei

We trappen af met het Leuvense Moody Mae. Die funky & urban band warmt het publiek op voor de derde doortocht op Wild in’t Park van niemand minder dan Frank Vander Linden en zijn kompanen van De Mens. Fans van luide gitaren krijgen met Therapy? een hoofdact van formaat te zien. Denk alleen al aan het legendarische album Troublegum uit 1994. Hits als ‘Die Laughing’, ‘Diane’, ‘Nowhere’ … passeren allemaal de revue. Therapy? is een graag geziene act in Vlaanderen. Onlangs verkochten ze nog Het Depot en De Botanique uit. Het festival sluit de avond af met dj Lobel.

Zaterdag 11 mei

5 jaar geleden meerde Kapitein Winokio als eens aan in Herent. Nu komt de kapitein samen met z’n matrozen, opnieuw naar Wild in’t Park om hun 15-jarige bestaan te vieren. Een groot feest voor jong en oud! We zetten het feestje voort met wereldmuziek uit Leuven. Los Callejeros doet de zon sowieso schijnen. Elk jaar proberen we het publiek ook nieuwe muziek te laten ontdekken. Met Michelle David & The Gospel Sessions (USA) blijft niemand stilstaan op een mix van Gospel, Soul en Funk. Michelle David zong zelfs nog in het achtergrondkoor van Diana Ross. Afgelopen jaar stonden ze op Pinkpop, Lowland, North Sea Jazz en een uitverkochte Paradiso.

Dé headliner van de tweede festivaldag is ongetwijfeld Hooverphonic. Met hun nieuwe zangers Luka spelen ze in Herent een echte thuismatch want Luka komt uit Wijgmaal. Ze staan en stonden op alle grote podia in binnen- en buitenland. Wild in’t Park kon dus niet achterblijven.

Afsluiten doen we met een eenmalige reünieshow van het Leuvense Rudy Bravo. Na 10 jaar radiostilte stoffen ze voor de laatste keer hun gitaren af. Moeders, houd uw dochters binnen - dochters, houd uw moeders binnen: Rudy Bravo is back in town!

Zondag 12 mei

De laatste festivaldag is ook eentje om in te kaderen. Met het Herentse Sunny After Moon warmen we op voor Stef Kamil Carlens. Na dEUS en Zita Swoon Group heeft hij niet stilgezeten. Met een paar soloplaten onder de arm komt hij naar Herent. Onze headliner Milow behoeft geen uitleg. Deze Leuvenaar stopt tijdens het internationaal touren, graag even in Herent. Eigenlijk moeten we er geen woorden aan vuil maken. Dit is, voor een festival van onze schaal, een topaffiche! Leuk weetje. Zowel Stef Kamil als Milow zitten dit voorjaar in het VTM-programma ‘Liefde voor Muziek’. Zouden ze op Wild in’t Park een nummer van elkaar spelen?

Vrijwilligers

Geen festival zonder honderden helpende handen. Iedereen die graag komt helpen voor, tijdens en na het festival, kan zich registreren via www.wildintpark.be. We hebben per festivaldag een honderdtal vrijwilligers nodig.

Na twaalf jaar is de kernwerkgroep van Wild In’t Park een hechte groep van een dertigtal jonge mensen, van wie er zich een heel deel al tien jaar belangeloos inzetten. Voor GC De Wildeman is dat onbetaalbaar en we hechten dan ook erg veel waarde aan die bende!

Start ticketverkoop

Start zaterdagavond 23 februari om 20 uur.

Een ticket voor drie dagen kost in voorverkoop slechts 60 euro.
De verschillende tarieven staan op hun website.
Het is sterk aangeraden om in voorverkoop tickets te kopen, want op is op.

www.wildintpark.be


› Gepubliceerd zaterdag 23 februari 2019 om 20:00 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Festival

woensdag 15 april 2020 om 20:07 uur

› Suikerrock verplaatst naar 2021

woensdag 15 april 2020 om 20:05 uur

› Stad Genk annuleert Genk On Stage

woensdag 15 april 2020 om 19:15 uur

› Rock Herk verplaatst naar 16 en 17 juli 2021

woensdag 15 april 2020 om 19:12 uur

› Ook Graspop Metal Meeting uitgesteld naar 2021


Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook