Sterrennieuws
Theater | Vlaanderen

› Mie Mossel tot 16 maart 2019 in Kleine Fakkel van Fakkeltheater

Het voorbije weekend kwam Mie Mossel tot leven. Take Twee producties brengt het verhaal van een vrouw die jarenlang vis verkocht van deur tot deur en haar kleine huis in vlammen zag opgaan. Mie woont samen met Medard (Roy Miner), Staf (Ron Boeuvelet) en Patje (Paul Peeters) in het Antwerpse Schipperskwartier.

Leven in armoede maakt het leven bijzonder moeilijk voor hen. En dan is er nog Patje. Hij zit in een rolstoel en denkt de hele dag aan de hoertjes. Als hij opgewonden raakt, duwt hij op zijn toeter. Het hoertje LouLou (Linda Swinnen) wordt graag beschermt door pooier Medard, maar wanneer Rosalie Verdonck (Charlotte De Leeuw) van het OCMW Medard bezoekt, ontstaat er paniek bij Mie en haar gezelschap.

In dit theaterstuk zet Eddy Van Ginckel de sfeer van eind jaren 80 van vorige eeuw in het Schipperskwartier neer. Wanneer we naar ‘Mie Mossel’ gingen kijken, dachten we aan een platte komedie, maar we zouden het nu toch liever als een geslaagde volkse komedie omschrijven waarin weliswaar alle teksten in het plat Antwerps zijn. In het stuk wordt inderdaad grof taalgebruik met scheldwoorden gebruikt, maar het draagt bij tot het creëren van de volkse arme buurt waarin het gezelschap woont.

Regisseur Piet Van Linden (bijgestaan door Ben Bervoets) liet zich omringen door een sterke cast. Ten eerste is er Roy Miner die we al kennen als zanger maar die ook als acteur een puike prestatie neerzet. Hij kreeg aan zijn zijde de frisse verschijning van Charlotte De Leeuw, een jongedame met weinig acteerervaring die heel natuurlijk haar personage vertolkt.
Ruime acteerervaring is wel aanwezig bij Linda Van Heeswijk. Zij schittert in de rol van Mie Mossel en brengt een personage met het hart op de tong. Bovendien is ze binnenkort nog te zien in 'Zware Jongens' (vanaf 24/5/2019 in de Zwarte Zaal). Linda Swennen zet een sterke prestatie neer als straathoer Loulou en staat aan de zijde van Ron Bouevelet. Deze twee laatste acteurs zien we bovendien volgend theaterseizoen terug in het theaterstuk 'Pikant is Plezant'. En ja, Paul Peeters is als een rots in de branding. Met weinig tekst weet hij op het juiste moment tussen te komen in de conversaties. Deze topacteur zal je ook nog kunnen bewonderen in 'De Kolderbrigade' (vanaf 5/4/2019 in de Zwarte Zaal).

Info en tickets

Nog tot en met 16 maart 2019 in De Kleine Fakkel van het Fakkeltheater, Hoogstraat 12, 2000 Antwerpen

Auteur: Eddy Van Ginckel
Regie: Piet Van Linden
Cast: Linda Van Heeswijk, Ron Beouvelet, Roy Miner, Linda Swinnen, Paul Peeters en Charlotte De Leeuw

Meer info en tickets: https://fakkeltheater.be/voorstelling/mie-mossel


› Gepubliceerd zondag 10 februari 2019 om 22:07 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2019
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook