Sterrennieuws
Festival | Vlaanderen

› Meuris XL, Arno en Tamino vullen affiche Genk on stage aan

De affiche van het gratis stadsfestival Genk on stage wordt aangevuld met zes nieuwe namen. Deze keer heerst de gitaar. De Main stage krijgt op zaterdag 24 juni een flinke versterking van de Belgische driekleur. Zowel Arno als Meuris XL vullen die dag de line-up aan. Ook Factor J weet de gitaarversterkers open te draaien met klinkende namen zoals Tamino, Kapitan Korsakov, Jacle Bow en Wooly Mammoths. Genk on stage vindt dit jaar plaats op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 juni.

Zwart-geel-rood op de Main Stage

De Main Stage wordt afgesloten op zaterdag 24 juni door Meuris XL. Het belooft een bijzondere greatest hits-set te worden waarbij Stijn Meuris bijgestaan zal worden door een aantal gasten. Wie dat worden, blijft een verrassing. Naast zijn bekende nummers, brengt Meuris ook zijn nieuw album 'Vigilant' mee. Eerder op die dag maakt eeuwige enfant terrible Arno de Main Stage onveilig. Na 32 studioalbums blijft Arno nog steeds een relevante speler in de Belgische muziekwereld. Dat zal hij opnieuw bewijzen met een set waarbij de tegendraadse hits van weleer mogen matchen met nieuwe songs zoals 'I'm Just An Old Motherfucker'.

Beklijvende rillingen met Tamino op Factor J


Zondag 25 juni staat één van dé artiesten van het moment op Factor J. Tamino treedt aan als één van de blikvangers. Nadat hij werd opgepikt door De Nieuwe Lichting gaat het pijlsnel voor deze singer-songwriter. Single 'Habibi' is niet weg te slaan van de radio. Wordt ongetwijfeld een mooi moment op Genk on stage.

Noise, psychedelica en goudeerlijke rock op Factor J²

Factor J vult de line-up aan met een allegaartje aan gitaren. Op zaterdag mag Kapitan Korsakov Factor J² headlinen met een ziedende live set. Het drietal uit Gent staat bekend om zijn wilde concerten en dat zal op Genk on stage niet anders zijn.

Jacle Bow en Wooly Mammoths zorgen dan weer voor wat zachtere gitaarklanken. Jacle Bow doet dat met goudeerlijke rock waarvan single 'Lucky' meermaals de radiozenders inpalmde. De psychedelica van het Limburgse Wooly Mammoths mag Factor J² openen. Single 'Water slide' werd eerder opgepikt door Studio Brussel.

Meer info


Genk on stage vindt plaats op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 juni. Eerder werden o.a. Gogol Bordello (US), Marky Ramone’s Blitzkrieg (US), Het Zesde Metaal, Stan Van Samang en Milow bekend gemaakt. Nieuwe namen voor het festival volgen binnenkort.

www.genkonstage.be


› Gepubliceerd vrijdag 21 april 2017 om 09:16 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Festival

woensdag 15 april 2020 om 20:07 uur

› Suikerrock verplaatst naar 2021

woensdag 15 april 2020 om 20:05 uur

› Stad Genk annuleert Genk On Stage

woensdag 15 april 2020 om 19:15 uur

› Rock Herk verplaatst naar 16 en 17 juli 2021

woensdag 15 april 2020 om 19:12 uur

› Ook Graspop Metal Meeting uitgesteld naar 2021


Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook