Sterrennieuws
Televisie | Vlaanderen

› MC Lily, percussie en mannen op hakken in tweede show van Belgium's Got Talent

Acrobaat Gilles Thiry wist de jury vorige week het meest te overtuigen in de eerste studioshow van Belgium’s Got Talent. Voor het oog van 1.014.646 kijkers ging hij aan de haal met het eerste finaleticket. Maar ook kijkend Vlaanderen heeft intussen zijn stem uitgebracht. Op vrijdag 20 april wordt in tweede studioshow duidelijk wie zij naar de finale hebben gestuurd. Daarnaast staan vrijdag ook 7 nieuwe talenten te trappelen om het beste van zichzelf te geven. En dat belooft een bonte mix van dans, rap, muziek en acrobatie te worden.

Net als vorige week wordt ook in deze studioshow met een gastoptreden teruggeblikt op de voorbije vijf seizoenen van Belgium’s Got Talent. Vrijdag daalt Baba Yega, winnaar van vorige editie, neer van zijn planeet om het publiek warm te maken met hun buitenaardse danspasjes. Na hun deelname ging het pijlsnel voor de mysterieuze dansers: ze kregen een programma bij VTMKZOOM, stonden in de finale van Das Supertalent, kregen een eigen stripverhaal en zijn sinds kort ook op het grote scherm te zien.

Van Baba Yega naar meer buitenaardse acts. Flight Mode (13-29), het trampolineteam uit Dworp, kiest de maan als decor voor hun straffe stunts. Ze kregen tijdens de auditie van de jury een ‘ja’, op voorwaarde dat ze nog aan hun performance werkten. En dat hebben ze gedaan. Fasten your seatbelts, want de salto’s en stunts vliegen aan sneltempo voorbij.

Tijdens hun auditie deden hun trommels het hart van Dan Karaty sneller slaan. De West-Vlaamse vrienden- en percussiegroep DrumSpirit (15-29, Dadizele) werd zo beloond met een Golden Buzzer. Voor de studioshow hebben ze een krachtige act voorzien met nóg meer verrassingen. Slaan ze zich daarmee naar de finale?

Op rappen en op ‘Antwerps klappen’ staat geen leeftijd, dat bewees MC Lily (66, Borgerhout) tijdens haar auditie. Ondertussen is Liliane ook buiten haar home town Borgerhout een echt fenomeen. Voor haar act vrijdag heeft ze een nieuwe rap, een nieuwe boodschap én een partner in crime meegebracht.

De meisjes van J+ Dance Crew (16-26, Assebroek), ook wel de ‘verhalende danseressen’, lieten de jury niet onberoerd tijdens hun auditie. “Onze boodschap kwam binnen en dat is voor ons het allerbelangrijkst”, zeggen ze. Ook in de studioshow bewegen ze op een thema dat hen raakt.

De charmante Davide Petrella (19, Gentbrugge) verblufte tijdens zijn auditie door een aartsmoeilijk pianostuk geblinddoekt te spelen. Vrijdag gaat hij nóg een stapje verder, want dan gaat hij niet één, maar twee piano’s tegelijk te lijf. Zelfs een verleidelijke danseres kan Davide niet uit zijn concentratie brengen.

Straffer, strakker én hoger: de mannen van Trinxx (18-23, Antwerpen) zijn duidelijk niet vies van een uitdaging. Op hakken van maar liefst 15 cm hopen ze te overtuigen met een flitsende street dance. Dat doen ze nog steeds met een duidelijke boodschap: dare to be different.

Het jonge koppeltje Tascha & Ian (19, Boom) beoefende verschillende sporten, maar de twee vonden elkaar kortgeleden in de acrobatische dans. Hun ontroerende auditie zindert nog steeds na. Vrijdag gaan ze opnieuw voor spektakel en nemen ze de kijkers mee in een storm aan emoties.

De uitzendingen van Belgium’s Got Talent zijn ook te bekijken via vtm.be en de VTM-app.


Vrijdag 20 april om 20.35 bij VTM


› Gepubliceerd donderdag 19 april 2018 om 13:28 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook