Sterrennieuws
Theater | Vlaanderen

› Mémoire Perdue gaat laatste speelweekend in met Juffrouw Julie

Sinds vorig weekend huist Mémoire Perdue, het jonge productiehuis van bezielers Aron Wade en Nick Delafontaine in het Fakkeltheater met "Juffrouw Julie". Een stuk dat een opvallend actuele insteek krijgt. Het is meteen ook het regiedebuut van Hans Ligtvoet die speciaal voor Mémoire Perdue een eigen versie schreef. De cast bestaat uit Anouk Lambrechts die haar eerste eerste stappen zet bij Mémoire Perdue. Emelien Raats - die zeer onlangs nog te zien was in The Great Gatsby - begint aan haar derde productie bij Mémoire Perdue. Nick Delafontaine, wisselt voor de eerste keer sinds "Skylight", de regiestoel en speelt mee op de bühne. Wie deze intrigerende voorstelling nog wil zien, moet snel zijn, "Juffrouw Julie" is nog te zien tot en met 14 september in de Kleine Fakkel.

Niemand minder dan Hans Ligtvoet is de ervaren kapitein die deze jonge gedreven ploeg mag coachen. Het is voor Hans meteen zijn debuut als regisseur in het theater. Ook de tekst, die gebaseerd is op het originele werk van August Strinberg, is van zijn hand. Ligtvoet maakte de interessante keuze om het stuk, nu anno 2019 te laten afspelen.

JUFFROUW JULIE (of de dood van een Maltezer)

De landelijke verkiezingsdag loopt ten einde. De uitslagen zijn bekend. Het is overduidelijk dat één partij met een ruime meerderheid gewonnen heeft. Terwijl de leider van die partij in een tv-studio deelneemt aan het einddebat, verzamelen zijn partijleden in een feestzaal om de overwinning te vieren.

In een ruimte afzijdig van het feestgedruis wachten Jean, een assistent en Kristin, een campagne-medewerkster, op hun baas die na het einddebat naar de feestzaal zal komen. Onverwacht aanwezig op het feest is Julie, de dochter van de partijleider, die volgens Jean: "teveel drinkt; te luid praat en te wild danst". Op zoek naar haar vader belandt Julie bij Jean en Kristin. Ze ligt duidelijk overhoop met zichzelf en begint te flirten met Jean. Wanneer Kristin wordt weggeroepen, komt van 't een 't ander en gebeuren er dingen die niet meer terug te draaien zijn met oncontroleerbare gevolgen.

Een precaire situatie, gezien de massaal aanwezige pers.

Info en tickets

Auteur & Regie: Hans Ligtvoet, vrij naar "Freule Julie" van August Strindberg
Cast: Emelien Raats, Anouk Lambrechts, Nick Delafontaine
Speeldata: 12 - 13 - 14 september om 20u30 & 8 - 15 september om 15u.
Speel locatie: Kleine Fakkel, Fakkeltheater, Hoogstraat 12, 2000 Antwerpen
Repetitie locatie: Noordteater, Sint Nicolaasplaats 6, 2000 Antwerpen
Tickets & info: www.memoireperdue.be / www.fakkeltheater.be of via 070/246.036


› Gepubliceerd donderdag 12 september 2019 om 09:17 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook